För några veckor sedan lagade jag Grekiska biffar med potatis & rotfrukt i ugn och tzatziki. SÅ gott och det var en del av er som ville ha receptet. Here u go! Perfekt att slänga ihop nu i helgen för er, ni kommer inte att bli besvikna.
För 4 personer.
Du behöver;
400 g Blandfärs
1 ägg
1 ml Svartpeppar
1 ml Vitpeppar
1 krm Salt
4 ml Oregano
2 vitlöksklyftor
En gul hackad lök
Potatis
Morötter
Olivolja
Gurka
Matyoghurt
Tillagning:
1. Blanda färs, ägg och kryddor. Rör i lök. Rör till en jämn smet.
2. Forma till biffar och stek i smör.
3. Dela potatisen i klyftor och lägg på bleck. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min. Jag körde ca 40-45.
4. Riv gurka. Pressa ut så mycket vätska som möjligt, lägg gurkan i hushållspapper. Blanda matyoghurt med gurka och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med klyftpotatis och tzatziki. NJUT! Jag serverade detta med tomater & fetaost.