Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Invisalign behandling vecka 12 av 19, resultatet just nu

Ni är många som är nyfikna på min Invisalign behandling. För er som är nya här ska jag tala om vad det är för behandling gör jag gör just nu samt varför.

Jag hade räls när jag var 16, jag började gymnasiet i en ny stad med räls. Jag gömde det ganska bra, log aldrig och höll handen över munnen så pass mycket att jag tror fler la märke till det. Hur som helst, jag hade i alla fall räls i 3 månader, vilket är det väldigt ovanligt. Jag vet inte hur det kom sig att både jag och min bästa vän Simone fick just denna tandläkaren och att behandlingen var så kort. Det tråkiga efter att jag tog av min räls är att jag inte fick någon sådan tråd bakom tänderna som håller dom på plats utan jag fick en skena som jag skulle sova med och tanken var att jag skulle ha den i 1-2 år på nätterna. Vilket jag hade.

När tänderna sedan efter 4-5 år flyttade på sig rejält gick jag till tandläkaren och talade om att jag tyckte att det var tråkigt att dom gick tillbaka, den tandläkaren jag kom till då talade om att jag skulle haft min nattskena varje natt livet ut för att hålla tänderna på plats. Inget jag visste om och jag hade inte ens skenan kvar.

Sedan dess har jag stört mig på att dom har flyttat på sig, inte för att det är hela världen men jag genomgick ju en behandling när jag var 16 för att dom skulle rätta till sig, jag biter även snett så det är lite struligt i munnen har jag tyckt.

När jag fick höra om Invisaling blev jag helt såld. Flera flickvänner och fruar till Jacobs lagkamrater i Devils hade gjort denna behandlingen så jag gick dit för att se vad dom kunde göra med mina tänder. Vi kom fram till att jag skulle behöva 19 skenor så att från i Februari när jag började skulle jag vara klar med min behandling i Juli, om jag sköter tidsramen. Så hur funkar detta? Invisalign är en nästan helt osynlig tandställning som reglerar tänderna med hjälp av ett antal löstagbara genomskinliga plastskenor.

Jag har 19 skenor totalt och jag är inne på min 12e nu. Så hur funkar detta för mig? Jag byter skenor mellan var 7-10e dag beroende på hur mycket jag använt skenorna. Rekommenderat är att ha skenorna på 18-22 timmar om dagen, jag varierar lite och dom gånger jag fuskar så har jag skenorna på en dag extra innan jag byter till en ny. Man känner om skenorna passar eller inte så om du har fuskat lite så får du inte på dom nya. Jag har på mig min i 22 timmar vissa dagar och vissa dagar kanske bara 14. Jag har så mycket jag gör och jag är inte så bekväm i min, jag har svårt att prata och kan inte fota i den och så. Jag sover ALLTID med min och tar av den varje gång jag äter och dricker, förutom vatten.

Nu ska vi se hur det utvecklats sig med tiden. Här har vi mig för ett år sedan nästan precis! Det jag främst ville få ordning på var att rätta till så att mina framtänder blev i samma storlek samt dom två tänderna vid sidan av framtänderna ville jag rätta till, den ena störde jag mig på för att den stod ut och den andra var intryckt. Detta är något också som ändrats mer och mer för varje år. Underkäken har jag inga problem med men för bettet skull har jag skenor på både över och underkäke.

Här nedan är jag inne på skena 6. Tänderna har flyttat sig en hel del.

Här nedan är jag inne på skena 9-10. Här syns det ännu tydligare att tänderna flyttas sakta men säkert och börjar trivas med mina tänder! Ska bli spännande att se hur resultatet blir. Som ni ser nedan, bilderna är helt ofixade och man kan skymta små små pluppar (fästen) på mina framtänder på sista bilden, det plutar ut lite från tänderna. Det är olika hur många fästen dom sätter på tänderna på olika personer beroende på vad dom behöver göra. Jag har 7 fästen på överkäken och 5 på underkäken som gör att när man sätter på skenan klickar det till så att tänderna regleras som dom ska.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Wow, fungerar verkligen!

    Camilla 2017-06-01 19:00:30
    Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!