Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Detta inlägget är till alla er nättroll där ute. Nu vill jag prata med er en gång för alla.

Jag satte mig just i lugn och ro och åt lunch framför datorn, jag läser inte överdrivet mycket bloggar men nu när jag åt så tog jag en liten vända på nätet för att kika igenom lite bloggar. Något jag knappast aldrig går igenom är bloggerskors kommentarsfält till inläggen, tur är väl det kan jag tala om, för då hade jag behövt blivit upprörd flera dagar i veckan.

Jag gick in på Isabella Löwengrips blogg och kikade lite, hamnade inne på kommentersfältet och blev helt stum. Är folk på riktigt? HÄR kan ni läsa kommentarerna. Jag har varit skonad från elaka kommentarer under min blogg-karriär, det är jag tacksam för. Fy för mobbning! Jag har heller inte provocerat i min blogg någongång, vilket jag vet att Bella har gjort i tidigare år men oavsett vad, oavsett om någon provocerar, känner folk att dom kan ta sig rätten och mobbas? Eller få någon människa att må dåligt? Personliga påhopp är så fegt.

Jag läste ett inlägg kring hennes barnrum där folk tjafsar på en så sjuk nivå om hur det ligger till mellan henne och hennes man, samt hur fult hennes barnrum är. Jag finner inga ord? Oavsett om jag också som är mänsklig blir nyfiken på vad som hänt henne och hennes man så skulle jag ju ALDRIG få för mig att kommentera något elakt? Isåfall skulle jag kommentera något snällt, så som att önska henne lycka till och hoppas att denna tiden ljusnar snart. Ja ni förstår hur jag tänker. Men hur i hela friden kan man sätta sig och skriva en elak kommentar när man vet att en människa mår dåligt? Eller över huvud taget. Alltså OCH om någon ska skiljas? Eller om någon är hemmafru? Eller om någon har gått upp några kilo? Dividera med dig själv, eller med dina vänner om det om du undrar eller är nyfiken på någons situation men välj inte att vara elak mot någon!! Vi alla är ju människor och kan tycka och tänka men det ger oss inte rätten till att trycka ner någon. Läs inte folks bloggar du ogillar, enkelt, ta till dig bättre energi i ditt liv.

Dom elaka kommentarer jag har fått var fler när jag var yngre, då klagades det på min fula hy och att jag såg ut som ett barn i kroppen och inte passade att modella (det var när jag hade fått mitt första modelluppdrag och var nervös) även lite här och var att jag var antingen smal eller för tjock, ja sådant löjligt. Jag tog inte åt mig så jättemycket, det har i allafall inte gjort mig osäker eller fått mig att tycka bloggen är en tråkig plats att skriva på, det har varit så mycket mer snälla kommentarer och 99 % av mina läsare är genuina. MEN, jag har också stött på dessa bittra människor som inte har något bättre för sig än att vara elaka mot andra. Då och då får jag någon oskön kommentar om att jag lever på min kille. Då undrar jag, till den kvinna eller man som kommenterat det varför den här personen inte kan peppa mig istället för att jag krigar på med mitt egna företag, att jag kan stå på egna ben och har en egen karriär? Eller den gången när det var som mest turbulent och känsligt efter att jag hade gjort slut med mitt ex och mådde så dåligt att jag knappt kom ur sängen, hur du från Lissabon (som kommenterat med samma IP-nr flera gånger med även ditt riktiga namn) valde att tycka till om mitt privatliv och få mig att må dåligt? Alltså det är väl ingen där ute som kan tycka att det känns OK att vara dum? Eller? Eller du från Trollhättan som jämt kommenterar från olika namn och verkar ogilla mig extremt mycket, varför läsa min blogg? Du har ju 24 timmar om dygnet du kan ägna åt sånt du gillar bättre.

Alltså vet ni vad. Vi måste ha regler kring hur man får bete sig på internet. Inte har väl du blivit uppfostrad så att du går fram till olika personer och berättar vad du tänker. Du har väl inte blivit uppfostrad att gå fram till någon och tala om att du tycker den är ful, eller tjock? Det är jag helt säker på att ingen av er har blivit, så varför då bete sig på det sättet bakom en skärm? Jag tänker på alla unga flickor och pojkar som blir utsatta för mobbing, det måste ju vara ännu enklare för elaka barn att vara dumma bakom en skärm. Det bara måste komma upp regler och straff kring mobbing på nätet. Jag tycker verkligen det är fruktansvärt att se hur folk håller på i Isabellas kommentarsfält, det fick mig att må riktigt dåligt.

Nej, om du inte har något snällt att säga tycker jag du ska vara tyst och likadana regler är det väl för sjutton på internet. Jag tycker vi ändrar attityd här nu och fokuserar på oss själva och mår bra – istället för att trycka ner andra.

STORT tack och en massa kärlek till alla er som alltid är snälla och beter er fint mot andra människor. Ni kommer komma långt här i livet! Och ni som inte alltid varit snälla människor, det finns alltid tid att ändra sig. Idag helst, tro mig, var snäll mot andra så kommer livet ge tillbaka <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Du är så bra Sanne! Ser verkligen upp till dig och hoppas att inlägget får människor att ändra synsätt. Världen behöver all kärlek den kan få!
  Stor kram!

  Julia 2017-05-11 10:23:38
  Svara
 • Gud va bra skrivet Sanne, så himla klok och inspirerande är du! Kram kram

  Jessica 2017-05-09 22:19:50
  Svara
 • Åh vad bra skrivet Sanne! Du är grym och inspirerar och peppar på så många sätt! Stor kram <3

  Matilde 2017-05-09 21:35:06
  Svara
 • Spot on Sanne!
  Satt och tänkte på detta tidigare idag efter jag under ett flertal dagar läst en massa kommentarer på Isabellas senaste bilder från hennes resa och nu barnrummet. Folk kan vara så grymma och det finns nog med skit i världen, inte ska vi sitta bakom datorskärmar och trycka ner någon.
  Det är fel oavsett hur någon mår, men när en person uppenbarligen går igenom något svårt, hur kan en annan människa då sitta och skriva saker som trycker ner en som redan ligger?..

  Detta inlägget behövdes, det behövdes att sätta ord på det där ”anonyma” hatet som är så fruktansvärt vanligt idag.
  Tack för en fin text och för att du alltid lyckas hålla din morala kompass där den ska vara.

  Kram!

  Jessica 2017-05-08 23:02:25
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Hej! Tack!! Ja men då känner du som jag, det måste sluta någongång. Jag hoppas att jag lyckades få några nättroll att läsa, några är bättre än inga. Och då förhoppningsvis fått dessa att tänka till! Det är så fegt att sitta bakom en skärm och jag är säker på att folk inte hade varit så grymma om dom träffat då tex Isabella i verkliga livet. Tack för din kommentar och feedback

   Sanne Alexandra 2017-05-08 23:16:42
   Svara
 • Heja dig!

  Amelie 2017-05-08 20:28:20
  Svara
 • Huvudet på spiken! Läste också Isabellas kommenterar, satt och gapade i flera minuter… keep up the good work! 🙂

  R 2017-05-08 16:21:20
  Svara
 • Så bra skrivet! Får ont i magen av alla hemska kommentarer överallt och särskilt när många sen ”försvarar” sig med att dom har rätten att säga vad dom vill. Nej fy, har man inget snällt att säga så håller man tyst. Kram på dig, hoppas du får en härlig vecka trots allt du har att stå i 🙂

  Anna 2017-05-08 16:20:10
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tack! Jag får också det. Fy. Jag mådde uppriktigt dåligt efter att jag läste Bellas kommentarer, fy för vissa människor alltså. Tack!! Den ska nog rulla på som den ska. Ha en härlig vecka du med. Kram!

   Sanne Alexandra 2017-05-08 23:17:59
   Svara
 • WORD <3

  Tess 2017-05-08 15:52:40 http://tessm.metromode.se/
  Svara
 • kunde inte hålla med mer!

  alice 2017-05-08 15:45:35
  Svara
 • SÅ SANT!!! bra att du lyfter en viktig fråga som är aktuell. Jag brukar också bli förundrad över hur mycket hat Bella får. kram

  ebba 2017-05-08 14:45:23
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!