Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

WHOLE FOODS AND WHAT’S IN OUR FRIDGE?

När jag flyttade till LA så växte en stark kärlek fram för matbutiken Whole Foods. Whole Foods Market är en amerikansk matvarukedja som säljer livsmedel som benämns ‘Whole food’ Det innebär bl.a. att de livsmedel som säljs ska innehålla naturliga ingredienser i så stor utsträckning som möjligt samt att den inte förädlats mer än nödvändigt.

På denna plats kan du oftast äta från deras salladsbuffe alt äta något i restaurangerna som är kopplade till restaurangerna, om du inte är sugen på mat finns det ofta en juicebar och café.

Men hörre ni – häng me! När man kommer in möts man av en frukt och grönt avdelning från en annan planet.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Det finns så mycket att titta på. Jag precis som min mamma gillar redan innan att gå i livsmedelsbutiker i utlandet och detta stället, där allt är så noga utvalt så är det extra kul. Chilimajonnäsen nedan är 10/10, lika god till fisk som kött.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dom har både en fisk och köttavdelning som är fantastisk. När jag och J bjöd min familj på Nyårsmiddag förra året åt vi det bästa köttet någonsin, pappa var så imponerad av det köttet. Här står det en siffra från 1-5 på förpackningen på kött, kyckling m.m och ju högre siffra desto bättre, dvs desto bättre har djuret mått och desto bättre är köttet i princip.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jag spanar verkligen loss här inne, jag kikar till och med på hur bra barnmat som finns!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ostavdelningen är svår att lämna utan att ha lagt i något i korgen, en parmesanost åker allt som oftast ner.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Och te!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Denna avdelningen är så rolig, det är en massa vitaminer och tillskott.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Och på skönhetsavdelningen där det finns allt från schampoo och balsam till ansiktskrämer och serum fastnar jag exakt varje gång och J brukar plocka upp mig där efter en tid. Det är ju så roligt!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Senast vi var där köpte vi båda varsin kaffe som vi strosade runt med.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Här har ni vår kundvagn!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jacob är perfektionist när det kommer till kylen, om jag ställer in så gör han om så jag brukar låta honom göra det. Han vill ha det väldigt organiserat, EXAKT som min pappa. Man ska inte röra runt i deras kylar det är en sak som är säker!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tydligen ost och smör högst upp mer än så vet jag inte riktigt hur hans strategi ser ut.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kokosmjöken nedan som inte är smaksatt passar bra i både kaffe och mat. Tips!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Jag provade på några vitaminer för hår & hud samt en vanlig ‘en om dagen’ för kvinnor.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Choklad känns givet att ha hemma? Mörk choklad är väl till och med bra för vårt välmående så!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Här håller han på… projekt nr 2. Göra i ordning i skafferiet!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sånt här gillar jag!! Dessa soppåsarna doftar gott, jag gillar saker som luktar gott. Woho! Så amerikanskt med doftande soppåsar va?

Processed with VSCOcam with f2 preset

Och när kylen och frysen är påfylld är det ju så mycket roligare att laga middagar. Samma kväll som vi var där sist gjorde J detta. Kött med vitlökssmör, en sallad och så stekte han brysselkål med torkade tranbär och bacon. Yum!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dagen efter blev det torsk med en kalesallad och sötpotatismos.

img_3953

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag gillade verkligen det här inlägget Sanne! Har aldrig varit i USA och tycker det är kul att se de allra vardagligaste sakerna, som en matbutik 🙂
  Riktigt drömmig! Lite skillnad från mitt ICA haha 🙂

  Josefin 2017-03-22 15:18:54
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Vad roligt 😀 Jag bara fick en ide och fotade massa när jag var där, jag älskar den butiken så tänkte att det kanske kan vara lite kul med sådana vardagliga inlägg, precis som du säger! Kul! Haha ja men jag tycker Whole Foods är grymt verkligen och då handlar jag såklart på Ica när jag är hemma och älskar vår lilla Ica men jag gillar Whole Foods för att det är inspirerande och eftersom jag har flest läsare från Sverige så vet dom flesta hur Ica ser ut och hur sortimentet är. Men – jag har ett tips på en matbutik i Sverige jag ska tipsa om när jag är hemma som faktiskt är lite inspirerande som Whole Foods.kram!!

   Sanne Alexandra 2017-03-22 15:21:08
   Svara
 • haha oo vilken bra barnmat o sååååå amerikanskt o fint ni har det. barnmaten ellas kitchen finns på vilken ica som helst-sorry

  malin 2017-03-21 12:11:27
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Haha men det är väl svinbra att den finns på massa ställen. Jag är ju ingen expert på barnmat direkt men var så impad över alla ingredienser 🙂

   Men du Malin. Du kommenterar här då och då. Du kallar dig inte alltid Malin utan du har tydligen fler namn. Otrevlig är du också. Riktigt bitter! Hoppas du mår bättre av att kommentera osköna grejer i min blogg! Kram på dig

   Sanne Alexandra 2017-03-21 13:48:13
   Svara
 • Blir lite förundrad över hur lite kolhydrater ni verkar äta. Tänker främst på din kille som tränar så mycket. Hur tänker ni?

  Jenny 2017-03-20 18:52:55
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!