Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

INVISALIGN – PART II

Då var jag igång med nästa steg på min invisalign behandling. Igår satte dom nämligen dit små ”fästen” på 8 av mina tänder på min överkäke och på 3 av tänderna på underkäken. Dessa små fästen gör att när jag sätter på skenan så klickar det till och så spänner det mer än vad det gjorde utan dom små fästena. Nu drar det verkligen till när jag sätter på skenan!

Jag fick med mig 6 nya skenor hem så om 8-10 dagar beroende på hur mycket tänderna flyttat sig så ska jag byta. Jag märker den 8e dagen om den nya skenan går på eller om jag måste använda den jag har i 2 dagar till innan den går på. Allt beror på hur bra jag sköter mig fram tills dess. Jag försöker verkligen ha på mig skenorna så mycket jag kan.

Det ska bli spännande att se hur mycket skillnad det är på mina tänder när jag ska till tandläkaren nästa gång, i April. Då borde dom ha flyttats en hel del. Jag tycker hela den här behandlingen är så cool, jag förstår inte mig på hur dessa skenor ihop med fästena kan vrida tänderna så mycket. Häftigt!

Ja, så just nu ser jag ut som nedan när skenorna sitter på. När jag tar av skenorna så syns inte fästena alls knappt, dom är pyttesmå och går i samma färg som mina tänder. Jag ska ta bort fästena i Sverige innan bröllopet då det är beräknat att vara klart. Om mina tänder inte skulle vara 100 % klara då så får jag fortsätta efter bröllopet men det ska inte behövas enligt plan =)
img_2266img_2265

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Jag ska börja min behandling om 1 vecka har lite mer att göra än du så ska hålla på i två år 🙂 Har du haft något ont av det i början eller fått några skavsår? Har du några tips ?

  anki 2017-02-28 13:55:02
  Svara
  • Svar på ankis kommentar.

   Hej 🙂 vad roligt! Taggad? Nej jag har inte haft alls ont i tänderna. Första dagarna med en skena hade jag dock lite ont på tungan samt på insidan av underläppen då jag inte var van att ha skena så det skavde emot. Men efter ett par dagar var det borta och sedan dess spänner det bara ytterst lite när man börjar använda en ny skena men det gör absolut inte ont. Inte ännu iaf! kram

   Sanne Alexandra 2017-02-28 14:21:05
   Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!