Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FASHION WEEK STOCKHOLM

Då var FW i Stockholm över och jag följer det viralt, spanar på alla designers kollektioner till hösten och samlar på mig inspiration till mitt egna klädmärke. Jag hann ju bara vara där en dag och hann bara på en enda visning så jag gjorde ju inte riktigt Fashion Week i år, inte alls. Jag hann bara snudda på det.

Men jag tänkte att vi kunde gå igenom denna omtalade vecka lite från mitt perspektiv.

Jag var i kontakt med Fashion Week första gången när jag utbildade mig på Helene Falks stylistutbildning, jag ansökte om att få vara påklädare backstage. Det tyckte jag var kul, det var roligt att spana på folk och på alla kläder. Jag visste ju inte här att jag skulle jobba med kläder senare i livet, anade kanske men det var inte självklart. Något som var inspirerande med att jobba med själva showen var att se alla modeller öva på att gå – i sina egna outfits, det om något var riktigt spännande att spana på.

2013 blev jag för första gången själv bjuden till ett par visningar. Jag bodde då i Sundsvall och bloggade för Projection där då moderedaktören på den hemsidan Michelle Da Silva (som jag träffade på Helenes utbildning) bjöd in oss ”Projectiongänget” till modeveckan. Det var ett härligt gäng. Så roligt hade vi! Detta var mitt riktiga startskott och jag bildade ganska snabbt en uppfattning om denna omtalade veckan, nämligen, i n t e n s i v t. Det är ett myller av folk, visningar på olika platser i Stockholm och ett hav med events samtidigt. Långa dagar, fötter som värker och mycket kindpussar.

MEN, fantastiskt peppande. Det är ju så roligt att se svenska designers visa upp sina jobb, att få se den stolta designern med glittrande ögon komma ut och vara så stolt medan publiken jublar och applåderar är fantastiskt. Det är ju så sjukt inspirerande att se folk i branschen som är så kreativa med sina outfits, det är helt nya kreationer av färger och mönster och många är sådär väldigt vågade och har tagit ut svängarna ordentligt, det blir nästan konst för ögat. Det är ju även en plats att vara på för att samla på sig kontakter, det är ju så mycket events utanför själva visningarna där det folk i branschen rör sig och kontakter kan man aldrig få för mycket av när man blir komma vidare!

Nu i år kändes det minst sagt tafatt för min del men jag var ju inte hemma för just FW. Jag kom dit med stora påsar med kläder för att jag varit i Eskilstuna. Jag hade ett möte som drog ut på tiden, jag köpte sushi på stationen som inte han blir kvar så jag åkte utan maten, kom fram och slängde i mig en korv i taxin till Berns och kom knappt fram till min plats på visningen pga påsar jag släpade haha. Väl där så dök Bianca Ingrosso upp med Nakd Tv som hon filmade för och frågade vad jag hade på mig, ja du hann jag tänka? Jag visste knappt. Så halvdant alltså, jag ska ju dyka upp i SA såklart. Jag hade faktiskt tänkt åka upp på söndagen egentligen för att kicka igång med Busnels visning bara för att jag gillar det märket så mycket och alla som jag träffat som jobbar med det men prioriterade en familjemiddag =)

I September i år ska jag vara där på riktigt och göra modeveckan på rätt sätt. Jag ska bära kläder från SA och lämna plastpåsar hemma. Och så satsar vi på en SanneAlexandra visning 2018? Jag röstar JA! Om inte det går i uppfyllelse kanske jag ska ha med mig en bebis? Något får det bli. Haha.

Här kommer två bilder, den första är från sommaren 2015 och den andra är från samma år men tidigare på året, samma tid som nu. Båda bilderna är lånade från Elle.

fw1
20150127_valerie_frontrow_sharareh-sophia-sanne-alexandra-linn-andersson-tove-elneskog_0002

I år har jag hittills sett 2 tjejer bära kläder från SanneAlexandra på FW. Förra sommaren dök vackra Lisa Olsson upp i mina ‘Suede pants’ det är fortfarande min favoritstyling på dessa byxorna. Det om något värmer i mitt hjärta, att så trendiga och modemedvetna tjejer väljer att bära min design på fashion week. Det är kul!

lisafw

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Sanne Alexandras webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!