Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

INVISALIGN

Jag ska iväg på en tandkonsultation nu om 25 minuter. Har ni hört talas om Invisalign? Det är det mest osynliga sättet att räta till sina tänder på. Dom är i princip osynliga skenorna du använder så du kan bära dom utan att någon märker. Invisaligns tandskenor flyttar tänderna genom en passande och kontrollerad förflyttning. I motsats till traditionella tandställningar reglerar Invisalign inte bara storleken på respektive tandskenas förflyttning, utan också hur lång tid förflyttningen ska ta.

Jag hade räls när jag börjat gymnasiet men endast i 4 månader, det är väldigt lustigt att jag hade det så kort tid men jag lyssnade på min tandläkare. När jag tog bort min räls var jag nöjd med tänderna och fick en skena som jag skulle ha på nätterna i ca 3 år efter. Jag använde min varje dag men sedan jag slutade med den och den försvann så har mina tänder flyttats. Jag märker hur dom flyttas mer och mer varje år och jag stör mig lite på en tand som är sne. Det är verkligen enbart ett skönhetsfel men jag har många kompisar här borta som använt Invisalign som är så nöjda så jag ska dit och kika nu vad dom skulle kunna göra på mig och hur lång tid det skulle ta.

Har ni provat detta eller hört talas om det? Jag är så peppad. Ska bli så roligt att se om det går att få ordning på tänderna igen. Man ska ändå ha sina tänder hela livet och att mina tänder flyttar sig efter att ha haft räls stör jag mig verkligen på.

Jag återkommer hur det blir för mig, om det blir en skena eller inte…

Screen Shot 2017-01-09 at 8.15.32 PM

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Jag ska få mina tandskenor på onsdag. Är sjukt peppad! Kram på dig

  Nina 2017-03-12 21:45:34
  Svara
 • Nej vad galet! Har exakt samma historia som du! Jag hade också tandställning i gymnasiet (dock lite mer än ett år) som jag fick gratis av SLL. Efter det fick jag tandskena som jag skulle sova med i två år, vilket jag gjorde. Men efter det så har mina tänder gått tillbaka väldigt mycket. Jag tog av min tandställning februari 2010, alltså för sju år sedan. När tog du av din? Å vart gjorde du? Jag har också varit på konsultation för invislig, i Sundbyberg, och kommer nog också sätta igång med den behandlingen. Däremot så har jag anmält mitt fall till LÖF (för att få ersättning) då många tandreglerare jag varit i kontakt med har sagt att man måste ha en tråd bakom tänderna, de räcker inte med endast tandskena på nätter i några år. Vi skulle isf ha sovit med tandskenan livet ut om vi skulle ha kvar våra raka tänder, vilket jag aldrig fått förklarat av mina tidigare tandläkare. Vi får se om jag får någon ersättning, om inte, så betalar jag invislign själv, känns dock surt.

  Deiana 2017-01-11 20:59:15
  Svara
  • Svar på Deianas kommentar.

   Näe men vad lustigt!! Så trist när tänderna går tillbaka. Jag tog av min också runt 2010, det är ju sjukt länge sen nu och precis som du säger när jag pratade med en annan tandläkare sa hon åt mig att jag skulle haft skenan livet ut, gud, tänk om man hade vetat det? Haha!? Va sjutton. Det är inte så lätt att veta! Sjukt att vi har exakt samma problem. Ja vad kul att du också varit på konsultation, hur kändes det tycker du? Är du sugen? Hoppas du kan få ersättning, det borde du ju. Kram!

   Sanne Alexandra 2017-01-13 05:26:27
   Svara
 • Hejsan!

  Spännande

  Jag ska själv på en konsultation hos det märket på torsdag i Sthlm! Jag gifter mig den 17 juni och känner samma sak.

  Hade tandställning 9 mån som 15-16 åring och var så nöjd efteråt. Nu är tänderna påväg tillbaka.

  Ett leende förlänger livet! Skriv gärna uppföljning

  Tilda 2017-01-10 08:58:36
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!