LIME CHICKEN & CAULIFLOWER RICE

Ni är väldigt många som önskar recept. Vi lagar ju mycket mat hemma, framförallt snabb och nyttig mat så det kanske kan vara något? Jag delar gärna med mig!

Här om dagen ville jag göra blomkålsris. Jag hittade ett recept som MMA-spelaren Simon Sköld brukar göra men gjorde det på mitt eget vis. Såhär gjorde jag;

Receptet är för fyra personer (det blev lite över till mig, J äter för 2)

Du behöver;
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 lime
Salt
Peppar
Ett stort blomkålshuvud
1 dl färsk persilja
2 matskedar creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1,5 msk soya
1 1,5 msk honung
Parmesan

Sallad;
Kale (eller någon annan grönsallad)
2 avocodo
1 paket körsbärstomater
Avocado-olja (olivolja funkar lika bra)
Salt
Peppar

Såhär gör du;
Lägg kycklingfileérna i en bunke, pressa över två vitlökar, riv lite av limeskalet (inte för mycket jag tycker det blir beskt) pressa över hela limen, salta och peppra. Rör runt så filéerna är insmorda i sörjan. Stek på kycklingen så den får färg, släng sedan in den i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Skär i den och se så att den blir färdig!

När du lägger in kycklingen i ugnen kan du förbereda riset. Skär blomkålshuvudet i lite mindre bitar så att det blir lättare att riva. Använd rivjärnet och riv på den grövsta sidan, koka sedan upp vatten och buljong (jag gick på känsla men ca halva kastrullen med vatten så att riset får plats) när buljongen har lösts upp, i med blomkålsriset och koka upp det i 30 sek. Häll bort vattnet och ha i creme fraiche, soya, salt, peppar och persilja. Rör runt!

Jag serverade detta till en vanlig grönsallad och så rev jag parmesan på blomkålsriset så det blev som en krämig risotto. Voila! Supergott. Och vet ni vad? Det var ännu godare dagen efter som matlåda när det stått sig. Yum!

Smaklig spis!


limekyckling
limekyckling1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!