Happy Thanksgiving till er alla som firar!

Thanksgiving är en högtid som är en viktig familjehögtid i Nordamerika och i Usa är det en fyradagars helg. Symbolerna för Thanksgiving är kalkon, majs, tranbär och pumpa. Allt för att minnas den första tacksägelsefesten indianerna och bygyggarnade hade i början av 1600-talet.

Det är ett par dagar där man ofta umgås med familj, äter gott och hyllar det man är tacksam för i livet <3 Man sprider lite extra mycket kärlek och reflekterar. Jag har firat Thanksgiving på riktigt två gånger tidigare. Idag ska vi fira med J’s kusin och sambo, ska bli mysigt!

I USA är allting stängt, förutom ett fåtal restauranger som serverar Thanksgivingsmiddag. Dagen efter thanksgiving i USA kallas för ”Black friday”, vilket är den största readagen för året. Jag kommer såklart att ha en Black Friday på shopen med 30 % på ALLT!!

I och med Thanksgiving så påminner jag mig själv om vad jag är tacksam för.

  • Jag är tacksam över min fina fästman som har alla sidor jag inte har som kompletterar mig så bra. Han är världens finaste kille
  • Jag är tacksam över min familj och mina vänner som jag känner att jag har så nära fastän dom är så långt bort
  • Jag är tacksam över att jag är frisk och att alla omkring mig är friska. Lite skavanker kanske men inget allvarligt <3 Det är inget man kan ta för givet.
  • Jag är tacksam över mitt jobb, att jag har möjlighet att välja lite själv när jag jobbarJag är tacksam över att vi bor i två länder och får uppleva så mycket nytt, lära känna så mycket nytt folk och får ta del av ett annat land med andra kulturer
  • Jag är tacksam för allt livet gett mig so far och ser fram emot vad mer det har ett erbjuda <3

Vad är ni tacksamma för idag?

thanksgiving

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!