Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

THAT ENERGY

Nu kommer hösten till Sverige och därav mörkret. Det är lätt att bli tröttare än vanligt och i brist på ljus och sol kommer även brist på d-vitamin. Jag har ofta ganska mycket energi och tänkte dela med mig av lite tips nu när energin kan tryta på vintern.

Mina bästa tips för att hålla energin uppe, året runt är;

 • Sova ordentligt. Underskatta inte sömn, försök kom i säng innan 00 varje kväll och känn av hur många timmar just du behöver. Jag har hört att för att ta reda på hur mycket sömn just du behöver ska du lägga dig samma tid tre kvällar i rad, ingen alkohol eller något i kroppen och så sova tills du vaknar. Den tredje dagen kommer du veta hur många timmar om natten du behöver sova beroende på när du vaknade dag 3.bedroom (1 av 1)
 • Drick kaffe med kokosfett i, sedan jag började med kokosfett istället för mjölk (oftast)har jag sådan bra energi hela dagen. Jag dricker kaffe när jag vaknar, efter lunch och ibland på eftermiddagen och just fettet i kokosfettet gör mig så pigg! Prova! Det var ovant till en början men nu tycker jag att det är så gott, det är J som lärt mig. När han måste prestera och bli pigg brukar han köra på det!kaffe
 • Träna! Kan inte säga det för många gånger men rör på dig och gör det helst ett par dagar i veckan, det är en investering och du kommer aldrig att ångra ett träningspass. Vi är skapta för att röra på oss och för mycket stillasittande är livsfarligt! Jag tränar rättså ofta på morgonen nu och har bra energi hela dagen och sover som en stock. Försök få till 3 dagar i veckan, jag lovar att du kommer känna skillnad på din energi. Om träningpasset så är 15-20 minuter.

work out

 • Tänk på vad du stoppar i dig! Frossa i grönt, ordagrant. För att maximera grönsaksintaget så kan du blanda juicer och smoothies eftersom det är lättare att få ner, jag brukar vilja ha i citron, äpple eller ananas för att ta bort vissa smaker som inte är sådär superhärliga i juice, typ spenat och grönkål. För att hålla bra energi behöver du näring så ät en näringsrik kost med fokus på proteiner, grönt och bra fetter. Easy! Du kan googla dig fram till det bästa numera så om du inte riktigt vad tex ”bra fetter” är så finns allt online. Alla kommer åt kunskapen numera!  Jag skulle rekommendera Paleo kost. Läs om det HÄR. Kommer nog komma mycket om den kosten till Sverige inom kort, det är populärt här borta och när jag senast bodde i L.A var alla hela tokiga i färskpressade juicer, nu finns det lite juicehak överallt i Sverige så jag tror på Paleo-kosten. Jag och J äter efter paleo-kost så mycket vi kan, i alla fall när vi lagar mat hemma. Omöjligt att göra det hela tiden såklart, vi vill ju leva och kunna äta på restaurang med så det är inget överdrivet men bra kostplan att utgå frånSåhär ser en typisk middag ut hos oss. Någon slags protein, sallad och sötpotatis.

  sunday20 (1 av 1) sunday21 (1 av 1)

 • Få i dig d-vitamin! Om du inte bor i ett land där solen skiner ofta, ät D-vitaminer. Allt mer forskning talar för att D-vitaminbrist har en roll i mängder av sjukdomar. Infektionssjukdomar, vinter- och vårdepressioner, cancer, hjärtsjukdom, benskörhet, autism, generell värk/fibromyalgi, övervikt… listan på sjukdomar där ett samband misstänks är lång. Så prova det och se om du känner dig piggare under vinterhalvåret!sol
 • Ös på med positiv energi och umgås med folk som ger dig energi! Försök träna på att tänka positivt. Om du ofta tänker mycket negativa tankar, försök få kontroll över det. Öva på att påminna dig själv att tänka positivt. Livet blir enklare och roligare då! Var inte så elak mot dig själv. Exempel, du har missat bussen med tre sekunder fast du toksprang, försök då att tänka ”Aja, skönt med lite träning då, inte ofta jag springer sådär fort!” Eller om du inte hann städa just idag och börjar tänka att du är så lat och aldrig får till det du planerat och allt vad det kan vara så tänk istället ”Skönt att jag slapp städa just idag, var verkligen inte sugen, sköt upp det till ett bättre tillfälle”

energi

 

Hoppas ni fick några tips! =)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Sanne Alexandras webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind