ZUCCHINI BOLOGNESE

Igår i och med att vi var runt på ärenden hela dagen och inhandlade möbler så var det mycket som skulle fixas när vi kom hem och bar upp allt till lägenheten så vi behövde en middag som kunde sköta sig själv lite, typ en köttfärsås eller gryta så jag kom på att en köttfärsås skulle sitta fint.

J önskade zucchinipasta istället för vanlig pasta så jag smet ner till Kings, den matbutiken som ligger bredvid oss. Den är SÅ härlig! Jag köpte champinjoner som var färdigskuren, lök som var hackad, zucchini som var strimlad som pasta, färdigriven parmesan och så alla andra tillbehör som behövdes men dom tre underlättade ju matlagningen. Lyxigt!

Så, när jag väl kom hem hade jag handlat på mig en massa saker så detta blev en improviserad middag men det blev sjukt gott så jag måste dela med mig av detta. Jag tycker zucchinipasta i sig är så smaklöst så det var här improvisationen satte fart. J säger att den här rätten kommer att bli en tradition hemma hos oss och han tyckte jag skulle skriva ut receptet till er så nu innan jag glömmer så ska ni få det. Ja och så jag själv minns.. =)

Du behöver (detta åt vi på 2 personer)
Smör
1 stor Zucchini (jag skulle ta en potatisskalare och göra strimlor liknande pasta av)
500 g köttfärs
Ett paket champinjoner
1 stor gul lök
En massa vitlök (här får du avgöra själv efter smak)
1 burk tomatsås (jag körde någon ekologisk med italenska örter)
1 avocado
1 halvt paket körsbärstomater
2 msk pesto
1 paket pinjenötter
1 kruka basilika
1 paket Parmesan alt riv egen
1 paket haricovert
2 msk creme fraiche
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Torkad oregano

Såhär gör du köttfärsåsen:
Stek lök + 2 klyftor vitlök i rikligt med smör, släng på champinjonerna när löken blivit mjuk och gul, släng sedan på köttfärsåsen. Låt den stekas igenom! Häll på tomatsåsen, ha i 2 msk creme fraiche, ös på med hackad basilika, salt, peppar, vitlök, parmesan, cayennepeppar och oregano efter smak. Låt den stå och gotta sig tills du tycker den smakar bra!

Såhär gör du min special-zucchini-pasta:
Lägg zucchinipastan i en stor skål, rör runt 2 msk pesto, häll i ett paket pinjenötter, skiva i en avocado, dela ett halv paket körsbärstomater, blanda i basilika och strö i parmesan efter smak. Salta och peppra!

Avslutade med att koka upp ett paket haricovert som ger så gott tuggmotstånd och sedan var middagen redo att serveras. Supergott, nyttigt och enkelt!

IMG_0502 IMG_0510 IMG_0511 IMG_0522 IMG_0521 IMG_0535

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!