Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

#WOMENNOTOBJECT

Jag såg denna videon nedan idag på Facebook. Jag delade den direkt och blev väldigt berörd! Se den ni också. Vi är kvinnor – inte objekt. Det är sjukt hur världen är vriden på många sätt. Jag själv vet hur jag tycker det känns läskigt att åka taxi för att jag är rädd för att inte komma hem safe, rädd för att gå ensam och jag har alltid nycklarna i handen eller pratar i telefonen och när jag är ute och dansar är jag rädd för att bli drogad och vakna upp på någon okänd plats och blivit utnyttjad. Det är så illa faktiskt! Ska det behöva vara så? Och ska media och sociala medier få göra så att unga tjejer inte känner sig nöjda med hur vi ser ut utan ingrepp? Det är vridet. Alla dessa redigerade bilder som gör att vi får en helt fel uppfattning om hur en kvinnlig kropp ser ut, jag vet inte, det är tragiskt. Jag stöttar inte bildretuschering eller sexistiska annonser. När jag var underklädsmodell för Feminint så var inte en enda bild retuscherad, Ida som är grundare av feminint ville att kunderna faktiskt skulle se hur underkläderna satt och även visa en naturlig bild av hur vi kvinnor kan se ut. Det sjuka med detta? Jag fick en massa elaka kommentarer av tjejer, vi tjejer måste stötta varandra?! Jag hade tydligen dålig hy och jag hade inte perfekt midja och ni vet hur elaka folk kan vara bakom en dataskärm. Hallå tjejer, vi är väl på samma sida? Vi kan inte hålla på och klanka ner på varandras kroppar eller utseenden.

Jag själv jobbar ju med sociala medier men valde modell till mina kläder själv, jag retuscherar ALDRIG mina bilder och förespråkar alltid att vi tjejer ska fokusera på hur vi mår och vårt inre mer än vårt yttre. Jag har en ganska ytlig blogg (vill inte dela med mig av något privat) men jag skulle aldrig någonsin förespråka skönhetsoperationer och allt sådant som inte är äkta. Jag tycker att alla får göra som dom vill, såklart men jag tycker inte att vi ska uppmana till ingrepp. Jag tror att om vi fokuserade mer på vad vi mår bra av och vilka vi är och hur vi mår så skulle färre skönhetsoperationer utföras. Just nu är det ett så enormt stort fokus på hur vi ser ut och vi jämför oss alldeles för mycket. Vet ni? Att jämföra sig med andra är den största lyckodödaren som finns

 Jag själv har aldrig gjort någonting med mitt utseende, jag använder inte ens lösnaglar utan vill försöka förmedla i min blogg att det funkar fint att vara naturlig. Jag skulle absolut kunna få en jättefin ”putig” mun med fylliga läppar men jag ser det mer som att jag inte är född med det och jag tror inte att jag skulle bli en gladare människa över lite injektioner. Jag tror heller inte att någon skulle tycka om mig mer för det. Det finns såklart saker som anses vara ”perfekt” men vem har hittat på det? Och tro mig, om 50 år det helt nya ideal och media kommer att trycka ut annat som gör att vi vill anamma den trenden. Jag har massvis med vänner som har gjort injektioner och jag skulle älska dom lika mycket med som utan, så det är ingenting mot någon utan bara som jag känner, alla jag känner får göra vad dom vill – jag är vän med dom för deras insida och dom är hur vackra som helst och var det innan med så det kvittar.

Jag försöker leva efter något som jag mår bra av, att vara hälsosam, det är något jag värdesätter. Ett förhoppningsvis långt och friskt liv! Mode och skönhet har alltid intresserat mig men om ni visste hur obrydd jag är när det kommer till vad jag bär för kläder när jag inte ska göra något eller hur sällan jag sminkar mig på vardagar tror jag ni skulle förstå att allt det jag skriver om i bloggen, dvs kläder och skönhet är inte det jag går och funderar över hela dagarna.

Så tjejer. Vi måste stå på oss, säga ifrån, backa varandra och sluta se oss som objekt. Vi är inga objekt, vi är kvinnor och vi säger ifrån. Vi bestämmer själva över våra kroppar och förhoppningsvis kommer världen att utvecklas åt rätt håll och män som inte respekterar kvinnor kommer en dag att förstå att dom har helt fel syn på oss.

Titta gärna på videon HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Wow detta inlägg gjorde hela min morgon! Efter P-piller stopp lever nu min hud sitt egna jäkla liv och jag mår så dåligt över det! YTLIGT. Fasiken vad mycket viktigare man kan lägga sin energi på! Älskar Sanne att du alltid förespråkar en God hälsa psykiskt och fysiskt och naturlig skönhet.
  Tack för detta inlägg. Ha en fantastisk påsk helg!

  ida 2016-03-23 07:10:08
  Svara
  • Svar på idas kommentar.

   Men vad glad jag blir! Jag vill så gärna att vi alla ska ta hand mer om vårt inre än vad vi gör. Fokusera på hur vi mår 🙂 Din hud kommer att bli bättre, jag slutade med p-piller och efter ett halvår blev det superbra. Skönt att slippa stoppa i sig hormoner, finns ju lite olika alternativ ändå! Kram kram. Glad påsk!

   Sanne Alexandra 2016-03-23 15:03:31
   Svara
 • Jättebra skrivet. Håller verkligen med dig om att naturligt är finast!

  Rebecca 2016-03-21 22:56:35 http://rebeccaottvall.devote.se
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand