Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TO BE A DESIGNER

Att vara designer. Man finner inspiration från alla möjliga håll. Jag personligen får inspiration från att resa, folk omkring mig, inspirationskonton på pinterest/instagram men också från hur jag mår och hur mitt liv ser ut. Däremot måste det vara så att jag sparar ner en massa plagg jag ser någonstans, som att jag lägger allt i en liten mapp undermedvetet för att plötsligt ploppar något upp jag vill skapa och det kan ju inte bara vara från ingenting, det måste komma från någonstans. Precis som för konstnärer, man tror att man skapar något helt eget men oftast kommer inspirationen från någonting och man har sett något man kanske inte minns.

Hur som, sedan jag började jobba med kläder ser jag så mycket mer. Jag ser hur mycket olika märken inspireras av varandra och jag har blivit så medveten och ser hur budgetkedjorna inspireras av dom stora modehusen. Alla kopierar alla i stort sett, både medvetet och undermedvetet.

Nu i vintras designade jag detta fina set och så igår så släppte gulliga Lisa Olsson sina kampanjbilder för hennes kollektion för Nelly. Så fina kläder och hon är så duktig, grym tjej och så har hon också världens gulligaste personlighet! Men, till saken, hur sjukt är det inte att hon också designat en sådan topp som jag designat? Sådant sammanträffande. Blev ändå glad för att vi tänkt likadant även fast det är helt sjukt att vi designat exakt samma topp? Kul i alla fall att vi gjort underdelen olika, är ni sugna på shorts får ni shoppa det setet och är ni sugna på en knälång kjol hittar ni den hos mig =) Jag ser i allafall fram emot när hennes kollektion släpps, jag vill ha flera plagg därifrån.

// To be a designer, you get inspiration from everywhere, traveling, people around you, pinerest, instagram, everywhere. I personally get inspo from how I live and how I feel. How ever, I think I save a lot of inspo in my head somewhere. Like artist, painting things they must have seen somewhere in life even though they probably dont even know it. The more I design the more I notice how the industry works, I see the how brands copy from each other and get inspired. Now yesterday It was such coincidence when Lisa Olsson released her campaign for Nelly with her collection she designed I realized we made the exact same top. How crazy is that? Exact same. She is so good and Im so excited for her collection, she is the cutest girl and im happy that we actually designed the same top. If you want this set with shorts you go to Lisas collection and if u want it with a pencil skirt you buy it from my collection. So excited tho for her to launch her collection, there are a lot of pieces I want to get. Xoxo!

Lisa_Olsson_NLY_Trend1 12626128_10154474140318906_555491658_n

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag köpte min topp och kjol från missguided i januari förra året, har för mig att den fortfarande den finns kvar på hemsidan, möjligen under rea. Kan även tillägga att Forever21 gjorde en liknande variant av topp + kjol i somras efter nån av Kardashians hade på sig ett liknande mocha-sett fast topp + byxa.

  Sofie 2016-02-09 16:12:30
  Svara
 • Men exakt den toppen och din kjol fanns på missguided för ett år sen och tror fortfarande de har någon variant av den. Måste ju vara en Kina produkt/mall som alla beställer och kallar deras egna. Ser detta på flera sajter, man kan hitta sakerna på eBay till och med.

  Emelie 2016-02-08 18:35:15
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Är det sant? Jag har inte beställt den från någon sajt utan den är gjord från grunden, valt design och material. Men du ser, alla härmar alla och får inspo precis överallt undermedvetet 🙂 Jag hade inte sett den på missguided tidigare men har garanterat fått inspo någonstans ifrån, måste sett något liknande. Kram!

   Sanne Alexandra 2016-02-08 18:40:33
   Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!