Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LETS TALK ABOUT HAIR

Ni är många som frågar om mitt hår. Min hårfärg, hur och vem som färgar det, hur jag klipper det och hur jag sköter om det. Here we go!

// Many of you wants to know how I color my hair and so on. Here we go. I have two friends who have been fixing my hair last couple of years which I’m really happy for.

Nu är det faktiskt så att jag senast var hos min fina vän Therese på Bangs i Stockholm. Hon är svingrym och hon slingade mitt hår helt drömmigt när jag var där sist. Hon körde på en ”Mocca Blond” Se video HÄR. 

Tidigare om åren, när jag inte bodde i Stockholm slingade min andra fina vän My mitt hår alltid. Såhär svarade hon på era frågor då om ni vill ha färgen och frisyren jag har nedan på bilden.

Screen Shot 2016-01-14 at 4.27.55 PM

hair
Hair situation: Nu eftersom att jag inte kunde åka hemma i julas som jag hade tänkt så kunde jag inte gå till Therese och få en uppfräschning. Jag har nu bokat en tid här i HobokenToni & Guy, jag är lite spänd, jag gillar inte att gå till nya frisörer, särskilt inte när jag ska förklara på engelska att jag inte vill ha det för gult, inte för slingat, inte för kall ton och inte för ljust haha. Enkelt. Jag vill helt enkelt ha som jag haft senaste åren, slingat i båda ljusare och mörkare färger, varma men också kalla toner iblandat, lite åt det sandfärgade hållet men inte alls åt det gula. En varm färg i alla fall! Jag slingra numera alltid bara det översta håret då topparna alltid är ljusa ändå, det sliter mindre på håret. Jag ska i alla fall ta med gamla bilder på mig och försöka förklara så gott det går, wish me luck. Google translate ska med!

// Haven’t cut or color my hair since September when I was in Sweden so since I haven’t been to Sweden since then, I was suppose to go in December so i couldn’t go to Therese, my hair dresser in Sweden. Now i booked an appointment at Toni & Guy on tuesday next week, wish me luck. Need to explain that i don’t want too bloden, not too yellow not too cold and so on….. I’m gonna be a pain in the ass lol.

Angående hur jag sköter mitt hår: Jag tvättar det lite för ofta, enligt mina vänner som är frisörer ska jag inte tvätta det mer än 2 max 3 ggr i vek och jag snittar nog på minst 5-6. Nästan varje dag alltså! Jag använder lite olika schampoo och balsam och borde kanske vara noggrannare, jag får ett ryck då och då och köper superduperschampoon och inpackningar och så vidare men nu minns jag inte när jag lade en inpackning senast. Så, summan av kardemumman, jag tvättar håret nästan varje dag. Låter det självtorka 98 % av tiden och gör inte så mycket med det, borstar och sprayar lite torrschampoo när det behövs. Jag borstar det i mittbena och slänger sedan över håret på ena sidan när det torkat för mer volym. Jag har väldigt tunna, fina hårstrån men många och för bäst volym behöver jag torrschampoo för lite textur. Använder värmetänger väldigt sällan!

// How I take care of my hair? I don’t do that much. I wash it too often, i know that. I wash it almost everyday but other than that i just let it dry, brush it and then I use some dry schampoo for some extra texture. My hair is so silky.

My everyday look: Tvättat, självtorkat, borstat, dragit över luggen, avslutat med lite torrschampoo (oftast tom när det är rent haha, vill att det ska bli lite hårdare)

// My everyday look. Just wash it, let it dry, brush it in hair parted in the middle, put the hair over to what ever side you like, finish with some dry schampoo. Voila.

hair normal

När jag stylar det: Jag är ju rätt tråkigt när det kommer till frisyrer. När jag vill göra mig extra fin lockar jag det med en locktång (22 mm) jag snurrar håret runt tongen och sedan sprayar jag. Antingen kammar jag igenom lockarna och har dom väldigt täta, fina och mjuka (se bild nedan med rött läppstift) eller så borstar jag inte ut dom utan låter dom vara lite ”messy” så som bilden i den mönstrade tunikan. Jag sätter annars upp håret i en stram tofs, en slarvig knut eller flätar en slarvig snedfläta.

// When I style it I either curl it with a 22 mm curling iron. Either I brush it and make it really smooth as the picture when I wear red lipstick or I just leave it and make it a little messy, I always finish with hair spray other wise my hair is 100 % straight 5 minutes after. I also wear my hair up sometimes, either in a ponytail or a messy bun. I also braid it sometimes, like it messy.

 hair fix hair messy hair up knut

braid

 Drömscenarion för mitt hår? När jag får proffshjälp! Nr 1. När jag  får det fönat, dröm, det håller faktiskt i ett par dagar och man får mer volym. Se två bilderna nedan. Nr 2. När jag plåtades för Veckorevyn och har en hårstylist av gudarnas som både gjorde hår & make (flytta gärna in hos mig Elin) I och med att jag har så lent hår som är svårt att jobba med krusade hon mitt underhår med hjälp av en volymtång, hon tuperade sedan överhåret så att det inte syntes utan bara gav volym. Hon gjorde sedan SÅ fina uppsättningar på mig, jag har aldrig varit så fin i håret. Se bilden från VR. Nr 3. När Toni & Guy kommer hem till mig innan Modeveckan och stylar dig med världens finaste slarvigaste fiskbensfläta, måste lära mig själv. Trivdes så bra i den!! Nr 4. När Poze Hair stylade mig inför en plåtning med massa löshår i så att du får den finaste, tjockaste flätan du någonsin sett. Dröm!

// Dream scenario? When someone else make it for me. Blow dry is my no 1 thing since i don’t have any volume in my hair. Love when other people style my hair like below, Toni & guy came to my place to style my hair with a fishbone braid for fashion week in Stockholm, Veckorevyn a magazine in Sweden made my hair so messy and nice when they were shooting me and Poze Hair put in extensions and made the prettiest braid ever in my hair. Love it!

 fönat fönat1 VR veckoreyn fishbone fiskben fläta

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tycker verkligen du ska klippa kortare (som du bloggade om tidigare) samt köra på mittbena. Så snyggt!

  Michaela 2016-01-17 13:18:51
  Svara
 • Har följt din blogg länge, och hur konstigt det än kan låta, så minns jag att du förr körde på mittbena och tycker du passar SÅ bra i det! 🙂

  Amanda 2016-01-15 21:27:00
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Jo jag hade alltid mittbena förut, är så ovan i det nu men kanske borde prova lite då o då 🙂 tack!

   Sanne Alexandra 2016-01-17 21:38:44
   Svara
 • Haha åh vad skönt att du också tvättar ditt hår så ofta, jag gör också det och förstår mig inte alls på dem som kan hålla sig till att tvätta det 1-2 ggr i veckan!? Mitt hår blir aldrig fett men jag känner mig supersunkig om jag inte tvättar det åtminstone varannan dag :I

  Sara 2016-01-14 21:57:42
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Nej inte jag heller, för mig går det inte.. har försökt men lider av det haha! kram kram och skönt att vi är fler =)

   Sanne Alexandra 2016-01-17 21:44:21
   Svara
 • Varför har du aldrig mittbena? Tror det skulle passa dig 🙂

  Julia 2016-01-14 17:56:45
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sara Che
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry