Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

KEEP CALM AND DO YOGA

Alltså yogan. Jag kanske har nämnt det tidigare men när jag gick dansgymnasium så hade vi kurser i båda yoga och pilates bland annat. Jag fastnade inte för yoga då, alls, tyckte det var värdelöst! Jag var mycket mer för pilates då men jag kan säga att yogan har växt fram och nu kan jag inte tänka mig att inte yoga längre.

Ni som inte gjort det förut, prova på, ge det lite tid, prova flera olika klasser för ibland kan det vara så att man inte gillar just den typen av yoga, det finns ju så många olika typer eller att du kanske inte gillar hur läraren undervisar. Men, alltså, jag förespråkar verkligen yoga. Jag har yogat till och från nu i ca 3 år. Man blir verkligen smidigare, lugnare och starkare. I dom perioder jag är stressad är det den bästa metoden för att bota det, visst att man tränar kroppen men det är meditation också . Andningen kan vara lite klurig i början då man har fullt upp att lära sig alla rörelser men när dom sitter kan man kombinera det och få riktigt bra effekt.

För er som har värk någonstans eller är stressade eller är deprimerade, prova 10 klasser yoga. Men även du som bara vill må bra eller bli riktigt fit! Gör det! ”Oavsett vilken form du väljer så kan du få positiva hälsoeffekter. Vanliga effekter är ökad styrka, balans och rörlighet, bättre matsmältning, mindre värk och stresskänslor. Yoga används till och med inom vården, där yoga till exempel kan vara en del i behandling vid utmattningssyndrom, högt blodtryck, ryggvärk och hjärtsjukdom. Både svensk och utländsk forskning har också bevisat att yoga har effekt vid dessa och flera andra sjukdomstillstånd”

Här kommer 12 anledningar till varför du också borde yoga:

1. Mindre värk i till exempel rygg och leder

2. Ökad rörlighet

3. Bättre balans

4. Ökad förbränning och ämnesomsättning

5. Förbättrad matsmältning

6. Mindre stress och bättre sömn

7. Förbättrad lungkapacitet

8. Sänkt blodtryck

9. Uthålligare och starkare muskler

10. Stärkt hjärta

11. Mindre migrän

12. Stärkt immunförsvar

I morse när jag yogade så pratade läraren samtidigt om livet, han pratade om sådant som jag funderar mycket över. Han pratade om hela lagen om attraktion, att det vi fokuserar på blir verklighet samt att vi alla har våra battles inom oss, vi fightas ständigt mellan positiva och negativa tankar. Och som han sa, det blir ju inte bättre att läsa tidningen eller titta på nyheterna, en negativ tanke behöver 10 st positiva tankar för att försvinna. Det är rätt sjukt, tänk så mycket positivt ni måste ösa på med! Han pratade under hela klassen om hur vi borde tänka, hur vi alla människor runt om i världen bara vill må bra och i yoga handlar allt om att ”let it go” låta allt det gamla vara, släppa det och göra något bra av det nya vi har framför oss. Så himla bra yogaklass i morse, helt sjukt bra. Jag satte mig och jobbade med världens ro i kroppen efteråt, både utmattad fysiskt för det var svintufft men även för att jag sög in så mycket bra han sa. Tack för det!

// Everybody should do yoga. Specifically, research shows that yoga helps manage or control anxiety, arthritis, asthma, back pain, blood pressure, carpal tunnel syndrome, chronic fatigue, depression, diabetes, epilepsy, headaches, heart disease, multiple sclerosis, stress and other conditions and diseases.

yoga yoga1 yogga

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vilken typ av yoga är det du brukar göra? 🙂

  Emma 2016-01-13 13:18:44
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   poweryoga, vinyasa, ashtanga, bikram 🙂 lite olika, gillar poweryoga, bikramyoga och hot mojo (finns på sats) bäst! kram kram

   Sanne Alexandra 2016-01-13 15:45:51
   Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry