Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

STAY HEALTHY

Efter en massa besök hela hösten och vintern har det såklart blivit väldigt mycket restauranger för oss, särskilt mig som varit med på allt. Jag har ju i princip trott att jag varit på semester här sedan jag kom mentalt, jag har ju verkligen gjort allt som man skulle gjort om man var här i 6 månader och ville ha kul, ja förutom att jag jobbat extremt mycket också så har jag verkligen varit igång.

Vi har ätit ute extremt mycket och nu senaste månaderna och nu i slutet var jag verkligen trött på det! Nu ska vi laga mat hemma varje dag ett tag framöver, det är ju så gott. Jag, eller vi båda har gått in i ett riktigt hälsosamt mood nu, det är så skönt. Jag ätter jättebra och regelbundet, sover mycket, jobbar, vilar om kroppen ber om det, frossar i grönt & frukt och yogar/går promenader. Jag njuter så mycket av det, kroppen känns så pigg, ren och stark snabbt. Det är sjukt hur mycket skillnad det gör beroende på hur vi mår i kroppen, vad vi stoppar i oss och hur vi rör på oss, om man inte provat är det svårt att veta hur det känns såklart men det är verkligen inget jag bara säger! Jag börjar varje dag nu med ett glas vatten med en citronskiva i, läs om varför du ska göra det här. 

OBS! Varken jag eller J äter hälsosamt för att gå ner i vikt, inte ett gram vill någon av oss gå ner så detta är ENBART för att kroppen ska må bra inifrån och ut, många förknippar hälsosamma livsstilar med viktnedgång men det är inte vårt fall =)

Igår lagade vi en SÅ god middag och dessutom superenkel. Vill ni att jag börjar dela med mig? Jag har gjorde en jättegod smoothie i morse och J gjorde supergod, fräsch lunch igår så jag delar gärna med mig om det önskas. Gårdagens middag såg i alla fall ut såhär. Biffar med sötpotatismos, stekt svamp och sallad. Vi hade chilimajonäs till men den rörde jag inte, det var så gott ihop bara det söta moset med dom salta biffarna.

Detta behöver du:
En mixer
500 gram köttfärs (ca)
1 ägg
Ett paket champinjoner
Smör
Sötpotatis, vi hade ca 4 stycken rätt stora
Grönkål
Gurka
Avocado
Citron
Ett paket körsbärstomater
En morot
Avocadoolja eller olivolja
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Såhär gör du:
Skala och sätt på sötpotatisen, den ska stå i ca 15-20 minuter. Medan den står och kokar brukar jag göra biffarna. För att få till biffarna så riv ner lök (jag använde ett rivjärn och använde den delen där dom blir lite grövre) pressa ner 2 vitlöksklyftor, blanda i ett ägg och blanda runt med köttfärsen, vi hade ca 500 gram. Med hjälp av händerna så formar du biffar och steker i rikligt med smör, se till så att dom blir genomstekta. När dom ligger i stekpannan brukar jag salta och även dra på cayennepeppar på biffarna. När potatisen är klar, stoppa ner den i mixern och mixa tills det blir mos. Sätt på potatisen igen på spisen tillsammans med en klick smör och rör runt, salta och peppra. För att göra i ordning salladen hackar du ner grönkål (kale som jag alltid säger, är så ovan med grönkål) skär ner tomater, gurka och avocado, riv ner en morot (jag använde en potatisskalare) och häll över avocado eller olivolja, pressa en citron och rör runt. Stek på champinjonerna i mycket smör, salta peppra. Voila!

// We have had so many people visiting us lately and we have been eating out waaay to much. Feels so good to be back in the kitchen. U guys just have to try this recipe. You need: Minced beef, 1 onion, 2 garlic cloves, 1 egg, salt, pepper, cayenne pepper, 4 sweet potatoes, butter, mushrooms, kale, cucumber, tomatoes, 1 lemon, carrots, avocado,  avocado oil or olive oil. Mix minced beef, onion, garlic and the egg. Make the beef with your hands, put them in the pan and steak, add cayenne and salt. Boil the sweet potatoes and them mix them in a mixer, put butter in it and cook some more. Add salt and pepper. Steak mushrooms in a lot of butter. Make the salad, chop everything and squeeze a lemon on it and add avocado oil or olive oil. Voila! 

12506524_10154421167693906_1822048596_n

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Sanne Alexandras webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Sara Che
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Home
  Jannike Ebbing
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Imane Asry