HEALTHY MAN

Jag har alltid varit intresserad av kost och att äta nyttigt. I alla fall sedan jag började gymnasiet och gick dansgymnasium, då läste vi mycket om det och jag blev genast intresserad av att se hur olika saker vi stoppar i oss påverkar oss.

Jag har sedan flera år tillbaka inte förstått grejen med all gluten, jag vet att vi senast förra vintern hade en diskussion om detta jag och min syster och hon tyckte att jag var så överdriven så tänkte så mycket på vad gluten kan göra inuti våra kroppar, vilka inflammationer det kan bilda och vilka sjukdomar det kan leda till. Nu idag tänker hon inte så men jag minns hennes reaktion när jag började prata om hur jag tror vi borde äta, hon tyckte nog det lät extremt. Jag tror mitt det här tänket växte fram under tiden jag bodde i L.A, där är dom lite före oss i Sverige kan jag känna. Det var mycket raw food och nyttiga juicer redan när jag bodde där för 6-7 år sedan.

Jag har också sedan länge inte förstått grejen med att folk som idrottar mycket ska äta så mycket snabba kolhydrater, läst mycket kring det, sett tvprogram och inte förstått varför det varit sådan hets kring pasta som uppladdning osv. Jag vet ju att kolhyderater behövs men det är rätt kolhydrater, inte bröd, pasta och bullar. Nu har jag i alla fall träffat min överman kan man säga. Jag har alltid tyckt att jag har varit hälsosam, började byta ut snabba kolhydrater mot långsamma så som qinoua, rotfrukter, råris för säkert 4-5 år sedan. J är verkligen jätteintresserad (hans yrke är ju också att jobba med kroppen) av kost och träning och jag lär mig jättemycket av honom och tycker det är så intressant, det är så kul tycker jag! Han är superduktig med vad man ska stoppa i sig och inte och tänker absolut ingenting på viktnedgång, vilket jag heller aldrig gjort utan endast att kroppen ska må bra och att man ska leva hälsosamt. Han tänker ju också väldigt mycket på att få i sig rätt saker så att han orkar. Han har en kostrådgivare som han jobbat med och jag blir helt exalterad över att lära mig saker kring kost. Och för att klargöra, självklart fuskar jag, jag är inte extrem alls men försöker äta nyttigt i veckorna. Inte för att det är fel att vara extrem så länge man mår bra =)

Nu igår var vi och köpte lite kallpressad juice, han köpte tre juicer och jag en. Haha. Vi längtar båda tills vi kan börja mixa egna, det är så gott och dessutom så bra. Jag lovar er nu i fortsättningen när vi fått vår lägenhet en massa nyttiga recept, det har ju ni uppskattat sedan dag 1. Hur låter det? Inte bara på juicer såklart utan matrecept. Jag längtar SÅ efter att få laga mat igen!

Tips är i allafall om ni är här att besöka Buddha Press i Hoboken.

// I’ve always been interested in nutrition, ever since I become a professional dancer (this is a while ago) I cared a lot about what I was eating and what different food could do with my body, I find it so interesting. But let me tell you this, I’ve found someone who’s even more into this than me, my boyfriend, I know he is a professional athlete but I think it’s so nice that he’s so good at it, i’ve learned so much from him. So, from monday (when we get our apt) I promise you to give you a lot of healthy recipe since you guys loved it from when I first shared it with you. Hope you’ll enjoy it. Here’s from the other day when we bought some nice cold-pressed juices from a really nice placed called Buddha Press in Hoboken, you should try it if you’re around.

IMG_0075
IMG_0093 IMG_0080 IMG_0089 IMG_0090

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hej Sanne,

    Skulle inte smink-videon ha kommit upp i onsdags? 🙂

    Kram

    Mikaela 2015-09-11 10:01:57
    Svara
  • Ser fram emot tips på nyttiga recept! 🙂 behöver verkligen inspiration nu till hösten.

    Kram!

    Jennika 2015-09-11 05:50:43
    Svara
  • Skulle inte din sminkvideo komma upp den här veckan? 🙂

    Klara 2015-09-10 22:51:17
    Svara
  • Nyttiga recept uppskattas verkligen! Försöker själv att äta nyttigare (utan gluten och laktos) och alltid kul att prova nya saker att laga 🙂 Kul att du har kommit igång med bloggandet igen!

    Rebecca 2015-09-10 21:24:43 http://rebeccaottvall.devote.se
    Svara
  • Äntligen!! Din blogg börjar bli lik sitt gamla jag igen 😀 keep up the good work!

    P 2015-09-10 18:11:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!