Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MY WAY.

Ni är många som undrar över hur jag startade min webbshop, jag får ofta kommentarer här i bloggen om det men även i verkliga livet samt en hel del mail.

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om det, både för er skull och för min skull så att jag alltid har något att referera till. Jag tänkte börja med att berätta att jag redan som liten alltid varit väldigt motiverad, från att jag var tre år till tjugoett så dansade jag, till en början flera dagar i veckan och med tiden flera timmar om dagen. Från att jag var sexton år började jag att undervisa barn och ungdomar i dans, jag började att tävla och även ta emot dansjobb så jag var på en ganska proffessionell nivå redan som ung, jag var väldigt målmedvetet och det fanns ingenting annat än att bli bäst så någonstans inom mig finns det verkligen en tävlingsmänniska, jag gör aldrig något jag brinner för halvdant utan det är verkligen allt eller inget. Jag skulle också säga att jag är väldigt driven, jag är alltid på hugget och vill mycket, jag ligger sällan på latsidan när det gäller något överhuvudtaget egentligen. Jag är pigg & alert och oftast väldigt ”på”  Dessutom är jag en sann optimist som aldrig ser några konsekvenser utan bara kör… På gott och ont. Jag får mig en dänga då och då men ställer mig snabbt upp, inte långsint utan motgångar gör mig arg och ledsen men så går det över fort jag använde ilskan som bränsle. När jag som 16-åring skulle välja gymnasium valde jag inte det som mina vänner valde utan tog steget och valde ett gymnasium i en annan stad, ett dansgymnasium utan att jag kände en enda människa så för mig har det alltid varit självklart att följa mina drömmar och att lyckas med mina mål. Sådana val  ibland göra att man känner sig ensam men det är lättare att kämpa när man vet vad man vill ha. Detta talar jag inte om för att låta skrytig utan bara om för att ni ska få en större inblick på hur jag är, mycket har ju att göra med hur man är som person och hur mycket man vill något samt för att jag tror det är många av dessa egenskaper som tagit mig dit jag är. Jag har ju massvis med dåliga sidor men dom tar vi en annan gång, den här gången ska jag ju tala om hur jag lyckats starta shopen =)

Tillbaka till för några år sedan, jag lade ner dansen av flera olika skäl och har i hela mitt liv varit väldigt intresserad av mode, styling och dekoration, när jag var liten lekte jag ofta affär och det roligaste med att leka affär var att ställa upp allting fint, ja ni förstår att jag gillade att vara kreativ och ”piffa” Att dekorera och att styla är ju i princip samma yrke och från att jag var liten pratade jag ofta om att jag ville bli dekoratör. När jag flyttade hem från Usa där jag bodde i två år så bestämde jag mig för att utbilda mig till stylist, utbildningen passade mig som handen i handsken. Men, svärmor har berättat nu i efterhand hur hon frågade mig vid deras köksbord vad jag ville göra och jag svarade att vara stylist för mig kändes för litet, jag ville göra mer och få bestämma mer, inte bara vad personen i fråga skulle ha på sig utan mer, få bestämma miljö, text, ja allt. Ingenting mer med det men jag bestämde mig för att ge mig ut i arbetslivet, sökte praktik hos Tyra SjöstedtStyle by Tyra som jag fick. Style by Tyra var en webbshop med smycken och kläder som drevs av henne och hennes kompanjon John Skalin. Jag jobbade där med många olika saker, fick gå igenom hela processen (världens bästa utbildning) packade ordrar till en början, skötte sedan all marknadsföring, blev deras ansikte utåt och modell, började sköta hemsidan (produktuppläggning, produktbeskrivningar os.v os.v) anordnade event och avslutade med att sköta deras fysiska butik. Jag dagdrömde dagligen om att få göra samma sak men med mitt egna namn och med mina egna kläder (hade så mycket idéer) Slutade på Style by Tyra, hamnade i Sundsvall på grund av min pojkväns fotbollsyrke, jobbade online på en annan webbshop Imso.com där jag hjälpte dom med inköp (dom är mina vänner) och mina tankar gick mer och mer åt att göra något liknande. Under den här tiden lärde jag mig så pass mycket att när jag nu startade shopen visste jag hur det mesta funkade. Evigt tacksam för den tiden!!

En sommardag förra året talade min farfar åt mig att jag borde ta itu med min dröm och starta en webbshop i och med att jag hade bloggen och redan en bra kundgrupp. Jag var vid den här tiden missnöjd med min situation i Sundsvall där det inte fanns ett enda jobb jag ville söka och jag drömde mig bort till Stockholm där det fanns jobb som intresserade mig, från den dagen han tog upp det här med mig tändes en liten låga inom mig som gjorde att jag plötsligt kände mig jätteglad och väldigt mycket som mig själv igen, jag hade fått hopp för min framtid, mina drömmar och min arbetssitatuion, jag visste ju att jag ville göra det här men behövde bara att någon skulle tro på mig. Min farfar pratade med min pappa och en dag när jag satt på min väns säng (minns det som igår) ringde min pappa mig och talade om för mig att vi skulle köra, min pappa gick alltså in och hjälpte till ekonomiskt för att jag skulle kunna starta det här. Han tyckte att jag borde anta mig utmaningen och såg hur mycket jag ville samt att han trodde på detta då han visste att jag skulle ge allt i och med att det är något jag brinner för så mycket. Han var också redo för en ny utmaning!

Några veckor senare ägde jag och pappa ett aktiebolag där vi använde stora delar av pengarna till inköp. Två månader efter det satt vi på ett plan till Kina där John Skalin jag nämnde tidigare (ägare på Style by Tyra) befann sig då han flyttat dit för jobb. Åkte till Guangzhou (where it all happens) gjorde inköp, hittade kontakter och en fabrik att jobba tillsammans med. John hjälpte mig mycket då han visste var jag skulle göra inköpen os.v, guldvärd. Kom hem och fick hjälp med att bygga en hemsida, kör wordpress-systemet, köpte en tjänst av payson (betalningar) köpte in emballage, plåtade av allt i studio, plåtade lookbooks, skapade kundtjänstmail och pushade sedan som bara den för min Nyårskollektion som var den första kollektionen jag släppte (i vintras) Glöm inte att det är MASSOR man oftast inte kan när man ska kicka igång någonting men det finns andra som kan hjälpa dig och man får lov att lära sig saker längs vägen, man kan inte vara bra på allt och man får börja i en ände. Börja bara, du löser allt längs vägen, du har inte allt klart från början. 

Detta ovan jag fetmarkerat krävde mycket mycket engagemang och jobb, jag jobbade dygnet runt i princip känns det som när jag lanserade. Jag extrajobbade även samtidigt för att dra in pengar för att kunna leva och köpa julkappar (startade i julas) Sedan dess har jag fått det att rulla ordentligt och växer hela tiden. Snart är jag nära på att kunna göra detta på heltid, jag skulle nog kunna göra det nu men satsar stenhårt så denna våren & sommaren har jag jobbat väldigt mycket på sidan om vilket har betytt MYCKET jobb, jag har jobbat på Scandic, modellat nere i Stockholm, bloggat (känns som ett heltidsjobb) jobbat i en klädbutik och skött hela shopen själv. Jag har jobbat och jag kommer fortsätta kriga, detta ska bli STORT! =) Jag ser nu fram emot att step it up och utveckla allt till något mycket bättre för än är jag inte nöjd, jag är glad över att jag fått det att rulla men jag vill SÅ mycket mer och hela sajten ska utvecklas, jag vill ha ett större sortiment, bättre emballage, utveckla packningen, kundtjänsten, jag vill lösa ett kontor, det finns allt så mycket att jobba på. Det är det som är kul och man ska njuta längs vägen!

Om du där ute är sugen på att starta något eget så granska dig själv och din idé, hur gärna vill du det här? Hur beredd är du på att satsa 100 %? I såfall, vad väntar du på? Jag själv är glad nu i efterhand att jag som person är väldigt positiv, orädd och naiv för att vara naiv när det kommer till att göra business behöver inte vara dåligt, jag vågar drömma stort och är inte rädd för något, jag vet att jag inte kommer misslyckas, det här är garanterat mitt öde! =)

Stor kram & lycka till med era drömmar och glöm inte- du är ditt enda hinder. Alla motgångar längs vägen testar dig bara hur mycket du vill något… <3

3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Kul att läsa!! För mig handlar det inte om att skapa ett företag utan att plugga på så att jag kommer in på min drömutbildning, men oavsett vilket mål man har så inspirerar din text till att lägga ner tid, satsa allt samt tro på sig själv! 🙂 Du inspirerar 🙂 Grattis i efterskott förresten! Kram och ha en bra dag!

  Linnéa :) 2014-08-21 12:36:52
  Svara
 • kan du inte berätta lite om när du bodde i usa? hur du åkte dit? vilket collage du pluggade på? åkte du med nån arrangör? låter så spännande, är så sugen på att åka till usa jag med!
  Mvh Evelina

  Evelina 2014-08-20 19:30:57
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!