Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

WHAT DO YOU THINK?

Fick denna länken skickad till mig från en av er läsare idag. Tack för det, jag hade missat det helt! Jag tänkte att jag ville berätta vad jag kände när jag läste och såg detta i och med att det är jag som är modellen på bilden.

Jag som var bokad för detta jobbet följde såklart direktiv, hoppade i kläderna som stylisten tagit fram, hoppade in i sminket, ställde mig framför kameran & förmedlade det uttrycket Womens Health ville åt och gjorde mitt jobb (som jag såklart tyckte var 100 % ok)

Hela den här grejen kring att sex säljer har ju gått lite över styr kan jag tycka ibland, det är ju i 90 % av fallen kvinnokroppar som används och i många fall har kvinnokropparna (som säljer) inte ens med produkten att göra. Jag kan tycka att det är tråkigt att våra kvinnokroppar ska bli så pass symboliserade med sex och att alla dessa smala, slanka, kroppar med fylliga bröst och rumpor sätter ett ideal för hur kvinnor ”ska” se ut idag. Jag menar, vi ser det nästan varje dag så någonstans sätter det sig i huvudet att det är så ”sexigt” ser ut även fast det inte alls stämmer överens med det verkliga livet.

Jag tycker i alla fall inte att den här annonsen för Women’s Health maraton är något som behövde anmälas, det finns en hel del andra annonser jag tycker känns mer lägliga att diskutera. Jag tittar ofta på hur företag lägger upp sina annonser och jag tycker att den här annonsen är väldigt produktplacerad. Det Womens Health ville förmedla med bilden är att jag precis sprungit i mål, jag är svettig för att jag sprungit som ett as och jag bär sportbh och tights för att jag tränat och det förmodligen är varmt, jag har en medalj som är lite mer fashion än vanligt bara för bildens skull och kepsen är också en cool accessoar och jag håller i min bukett rosor för att jag vunnit. Ansiktsuttrycket skulle beskriva att jag var utmattad, nöjd och lite kaxig. Lite en YES jag klarade det känsla. Visst springer inte alla tjejer i sporttopp men det vet vi väl om? Det är ju olika och hur man vill klä sig när man tränar är ju lika fritt som i det vardagliga livet, vi ser inte likadan ut och vi klär oss inte likadant.

Jag tränade senast igår i sporttopp för att jag körde 1,5 h poweryoga och höll på att svettas ihjäl i min tröja så den slängde jag av mig efter halva klassen och jag tror inte att någon av alla kvinnor inne i salen ens tänkte en tanke på att det var för sexistiskt. Jag hoppas inte det i alla fall och om det är så har det ju att göra med att våra kvinnokroppar används i fel sammanhang så att våra kroppar blir allt för ihopkopplad med sex.

Vad tycker NI? Är ni med mig eller har ni andra åsikter?

Skärmavbild 2014-04-29 kl. 10.50.58

Skärmavbild 2014-04-29 kl. 10.50.47

 

Här är några annonser jag tycker är mer passande att diskutera i det här fallet efter att ha sett att Womens Health annonsen anmälts.

tomford

ck

dg22

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • När du ändå är inne på det – hittade denna på min facebook idag och tycker det är ett bra ämne att ta upp – hur american appeal uttnyttjar unga tjejer och hur dom sköter sina annonser. Läs gärna!
  http://www.genusfotografen.se/?p=5348

  Emily 2014-04-29 15:30:45
  Svara
 • Fast annonserna du lagt upp HAR ju verkligen blivit väldigt kritiserade och omdisskuterade!?

  Martina 2014-04-29 15:16:23
  Svara
 • Jag håller absolut med dig. Vad är det för desperat människa som anmält? Den är ju inte ens sexistisk, du har en sportbh och man ser ingenting av dina bröst? Du ser ut att ha en stark mage och du ser liksom nöjd och härlig ut. Nej, bra att den blev friad. Inte ens värd att anmäla… Jag springer i sportbh så fort jag får chansen:) värmen är snart här.

  Lina 2014-04-29 12:20:12
  Svara
 • Håller helt med dig! Dessutom ser du vältränad ut på bilden vilket bara visar för en sund livsstil då träning är något positivt för både kropp och själ! Tycker också allt detta gått över styr med ideal och skit men jag tycker du är en bra förebild med sund inställning till livet! 🙂 Kram på dig! / Lisa

  Lisa Göransson 2014-04-29 11:39:56
  Svara
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Fridsell
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che