Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SUNDAY MOTIVATION.

Helt utslagen efter en resa, jetlag, magsjuka och alldeles för lite näring. Vaknade redan 07.40 i morse vilket inte är likt en frisk Sanne en söndagsmorgon. Smet upp till soffan, lade mig och läste, åt frukost med Mr och sedan däckade jag någon timme.

Känner mig allmänt seg och tillåter mig verkligen att vara som en zoombie idag, ny dag i morgon med nya krafter! MEN, så stack vi iväg och handlade lunch och då haffade jag senaste numret av Women’s Health helt utan vetskap om att 1. Jag själv var med i den på flera ställen och 2. Att jag skulle piggna till ordentligt och få världens kick ut av allt bra tidningen hade att komma med. KÖP! Tack för det Women’s Health, helt klart min favorit tidning i hälsoväg just nu. Skriver mycket mer än om bara träning, det är mycket texter och forskning kring det mentala tänkandet, meditation, en dos mode, sex, superfood, relationer och hjärnan. Intressant!

Tänkte dela med mig av det som inspirerade mig mest i senaste numret, jag har alltså tagit texter & citat rätt av blandat med lite egna tankar som jag gjort fetmarkerade: 

”Din rumpa avslöjar dig” Ett litet intro av chefsredaktören Marie Kjellnäs där hon berättar att hon läst en bok som handlade om tre äldre damer som vigt sina liv åt varsitt strävsamt yrke- med följden av att deras rumpor hade antagit helt olika skepnader. Fick mig att tänka på att för mycket stillasittande (som jag vid datorn) kanske en dag bidrar till att det kommer synas. Att röra på sig är bra för både det inre & det yttre (det ytliga så som rumpan) Ligger nog något i det! Jag kommer inte kunna sitta så mycket mindre vid datorn så att försöka få in mer motion får bli mitt alternativ.

”Rör på dig mer och inte för att kunna äta en extra kaka, sådana tankar trasslar bara till ditt förhållande till mat. Fysisk aktivitet är det mest kraftfulla sättet att öka antalet nervceller och nya kopplingar i hjärnan, det är vetenskapligt bevisat. Faktum är att hjärnan växer när du tränar- på riktigt! – och med den dina möjligheter att styra ditt öde” Det beskriver Cecilia Duberg i texten Sockerstopp! Klassiskt att man belönar sig, helt otroligt att det funkar så. Varför träna en hel vecka stenhårt och sedan bryta ner den med massa gift egentligen?!

”Att träna ihop med någon kan lyfta dina resultat ordentligt. Men visste du att motivationen ökar ännu mer om du och din träningskompis är riktigt nära och förtroliga vänner? Känns det lite segt med träningen är det alltså bästa vännen, syrran eller brorsan du ska ta med dit till gymmet eller skidspåret” Källa: University of Waterloo i Kanada.

Sockerchock. En ny forskning från Usa ger ditt sockerfrossande en besk eftersmak. Det visar nämligen att honmöss som fick en diet bestående av 25 % mer socker dog i förtid i dubbelt så hög utsträckning som möss som fick äta sockerfritt” Källa: Nature Communications. Tänkvärt är då att det är socker i stora delar av vår kost så man bör se upp med annat än bara läsk, godis, kakor. Börja tex med att se hur många gram sockerarter det är i ditt bröd i jämföreslevis med fibrer. Lingongrova är tex ett mörkt bröd men som har mer socker i sig än många ljusa bröd. Det gäller samma med juice, vissa juicer är som flytande socker i princip.

Trilla inte dit. När du blir stressad öker risken att du faller in i gamla mönstret, för dig som kämpar med vinkten kan det innebära att du trillar dit på skräpmat. Hjärnan blir trött och när den är stressad gör den val som kräver så lite energi som möjligt- alltså sådant som den är van vid att göra. Så vet du att skärpmaten är din akilleshäl, var extra vaksam och lite hård mot dig själv när agendan är full. Detta känner jag igen och ibland är det inte ens snabbmat eller socker jag är sugen på utan jag är bara så hungrig så jag handlar något snabbt, vilket oftast blir något icke näringsrikt med hög fetthalt och sockerhalt. Känslan efteråt? Oftast inte supernöjd, finns ju rätter jag känner mig fräschare och piggare efter. Då och då är jag väldigt sugen på fett, till exempel dagen efter en riktigt kul fest, då kan det verkligen vara det som behövs men över lag. Det kan vara bra att planera lite extra när man vet att man ska ha det stressigt!

Det är även en jättebra text som heter Maxa din pump där inledningen följer:

Maxa din pump! Säg hjärtinfarakt, stroke, kärlkramp och hjärtsvikt- och du tänker förmodligen på någon gammal farbror med vurm för bacon och cigaretter utan filter. Men sanningen är en annan: Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken även bland kvinnor i Sverige. WH har samlat de viktigaste råden till dig som vill leva fullt ut med stark puls. Väldigt inspirerande & tänkvärd läsning!

Min pojkvän lever ju ett så sjukt aktivt liv med träning, bra sömn och kost och jag hakar för det mesta på. Vi äter ju och sover tillsammans liksom men jag har några delar jag ska jobba lite extra på, jag vill leva ett friskt och långt liv! Kan jag påverka mitt liv till det bättre så vill jag gärna göra det, vissa val får man göra här i livet för att en dag kunna tacka sig som ung och klok. Vi har planerat hur vi tillsammans ska bli hälsosammare, gör det du med!

fajkfbak

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
Sanne Alexandras webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind