Today's work out.

Jag kan tala om att peppinlägget till er nedan var lika mycket till mig idag. Känner mig helt slut idag och var inte ett dugg sugen på att gå till gymmet men tajmade in det med Keeping Up With The Kardashians så jag körde intervaller under dom 30 minuter jag tittade på det. Bra tidsfördriv och alltid härligt med lite L.A-miljöer och massa onödigt drama! =)

Dagens pass bestod av;

30 minuter intervaller, sprang 5min, gick 5 os.v

50 benböj med skivstång med 2,5 kg på varje sida. Körde 10 reps, vilade i några sek och sedan körde jag igen.

Utfallssteg med samma skivstång och vikter. Körde 10 på varje ben.

20 situps på pilatesboll, körde väldigt sakta för att det skulle svida i magen.

Coreövning på pilatesbollen. Du ligger som om du ska göra en armhävning men med fötterna och nedre delen av benen på pilatesbollen, dra in bollen med benen mot dig och tillbaka, stabilisera så du kan rulla bollen fram och tillbaka. Jag körde detta 20 gånger och sedan när benen var utsträckta så vred jag bollen med hjälp av benen åt sidorna så att sidomusklerna fick jobba.

Magövning med coreboll. Ligg på ryggen med bollen placerad mellan dina fötter så att du håller ihop bollen med hjälp endast av fötterna och benen. Ha upp benen (och bollen) rakt upp i luften och fäll sakta ner benen. Körde endast 5, sved i magen just här.

Sicksack med benen. Ligg på rygg med armarna bakom huvudet som om du ska göra en situp (inte så högt upp från marken) streck upp båda benen rätt upp i luften, för ner ena benet sakta mot golvet (inte nudda) och sedan byter du ben. Kör 20 reps.

Hälarna till himmelen. Ligg på rygg med armarna ut i sidorna, upp med benen och tryck upp rumpan i luften, rulla ner och fäll sakta ner båda benen en bit mot golvet, du väljer själv hur långt. 15 reps.

Sidositups. Ligg på sidan med benen vikta in mot din kropp, gör situp på  vardera sida, 15 på varje.

Rumplyft, ligg på rygg, böj in benen och sätt fötterna mot rumpan, tryck upp kroppen och sträck ut ena benet och böj ner, upp, ner, upp. 15 på varje.

Rumplyft på alla fyra. Stå på alla fyra, streck upp benet rakt bakom dig (uppåt) och fäll ner under kroppen, kör 15 reps på varje.

Stretcha! Det är jätteviktigt att stretcha. Visste du att om du inte stretchar ut magen till exempel efter ett hårt magpass så kan du få bulliga muskler istället för långa och smala så om du som jag inte vill ha bulliga muskler, stretcha igenom hela kroppen efter varje träningspass och fuska inte! 

Jag har haft ett mission senaste månaden och det var att få lite sidomuskler på magen, mina muskler är oftast mest synliga i mitten av magen men jag har kämpat lite extra på gymmet med att träna sidorna. Främst genom sidoplanka och övningen med pilatesbollen där du står som i en armhävning och sedan drar bollen åt sidorna med fötterna och benen. SÅ jobbigt. Jag har äntligen fått lite resultat men nu ska jag nog sluta, jag vill inte ha en för muskulös mage utan bara lite tonad. Det där riktiga sexpacket får min pojkvän stå för! Coolt hur man kan ändra sin kropp tycker jag! Ska visa er någon annan dag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Kan du inte visa lite olika rumpövningar? Förstår inte hur du menar riktigt och jag behöver tips!
    Kram

    Emmie 2013-03-13 17:31:22
    Svara
  • Kan du inte visa lite olika rumpövningar? Förstår inte hur du menar riktigt och jag behöver tips!
    Kram

    Emmie 2013-03-13 17:31:10
    Svara
  • Fast det där med stretching är en MYT! Du får INTE korta bulliga muskler av att inte stretcha! SATS tog ju till och med bort stretchen då det för ett par år sedan bevisades att stretchen inte påverkar på det vis man tidigare trott. Däremot är det ju något man kan göra om man vill bli mer rörlig eller vig

    Mia 2013-03-11 19:24:43
    Svara
    • Svar på Mias kommentar.

      Det finns nog olika teorier om det för att jag känner en personlig tränare som påstår att man får längre muskler genom att stretcha. Det finns en rad sätt att få muskler “längre”. SMR – self myo fascia release, NMA – Neuromuskelär aktivering, Stretch och manuplikation av kroppen. Oavsett vad så är ju stretcha viktigt och det var mest därför jag tog upp det!

      sanne 2013-03-11 22:00:57
      Svara
  • visa nu!!=)

    annie 2013-03-11 17:56:37
    Svara
  • Vilket gym tränar du på? 🙂

    Johanna 2013-03-11 17:15:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!