Ni vill ofta att jag tipsar om maträtter. Here we go, först ut är dagens lunch, nämligen Chicken Fajitas. En rätt som vi ofta äter, enkel & smarrig. Detta är säkert inget nytt för er men alla många tillagar det olika så kanske kan det inspirera någon.
Såhär gick dagens lunch till (brukar oftast äta det till middag men var så sugna!)
Skär upp grönsaker. Vi brukar köra på dessa och ibland paprika också.
Gör guacamole. Vi gör inte alltid den likadant, det finns så många sätt att göra det på men idag körde vi på 2 avocados, 1 dl creme fraiche, 2 vitlöksklyftor, lite cayennepeppar, salt/peppar och några droppar olivolja med citron i (bara för vi älskar den!) I med avocadon och creme fraiche i en bytta och mixa. När det är klart toppa med dina kryddor & smaka av!
Voila, mixad & redo att kryddas! Man kan ju mosa med gaffel också men jag brukar inte ha tålamod till det och tycker dessutom det är gott när den är riktigt krämig.
Stek kycklingen i fajtiakrydda. Vi köpte en grillad kyckling idag för att vi var så hungriga men all olika sorters kyckling funkar ju, se till att kycklingen är i små bitar som nedan. Krydda sedan med fajitamixen, vi brukar köra på den vanliga (finns en starkare variant) ha sedan i lite vatten och rör runt för att det ska gotta till sig. Vi tog inte ens i halva påsen men nästan, det finns anvisning på hur mycket man ska ha på beroende på hur mycket kött det är men vi brukar bara chansa lite. Blir alltid bra!
Vi har totalt fastnat för att ha champinjoner till, steker dom i olivolja & pressad vitlök. Så gott till!
Sedan är det bara att servera. Jag kör alltid en massa guacamole i botten sedan sallad, grönsaker, kyckling och toppar med ost. Där kan man ju såklart göra olika men det är ett tips! =) Hoppas det smakar!