STOCKHOLM <3

Vilken fruktansvärd gårdag och så mycket känslor. Jag vaknade här borta i Usa, slog på telefonen och fick ett sms av en kompis som frågade om mina nära och kära var okej, det sjuka är att jag direkt förstod vad som hade hänt.

Jag började febrilt smsa runt för att se så alla mina nära och kära var okej, jag följde Aftonbladet slaviskt och ringdes med mamma och pappa om vartannat då vi inte fick tag i min lillasyster. Hon skulle in till Drottninggatan för att göra naglar men hade sån jetlag så hade skippat det istället, detta var vi ovetandes om. Farmor smsade, min systers vänner undrade, min kusin och jag började bli oroliga ihop och det var en fruktansvärd timme. Jag tror till och med det kan ha gått en och en halv timme tills vi fick tag i Linn, hon låg och sov. Tack och lov. Det var två dimmiga timmar för mig. Jag tänkte ställa in min plåtning efteråt med tjejen jag fotar med men vi kom fram till att vi skulle köra ändå, jag behövde komma ut i någon timme.

Efter att vi plåtat i två timmar så var jag helt slut. Jag var illamående och kände mig ledsen och helt slut. Fy, jag vet inte hur många tårar jag fällt. Nu är detta sådant som hänt flera gånger tider och i en del länder är detta en vardag, det är lika hemskt alla gånger men igår kom det så nära och det blev så påtagligt, igår slog terroristerna mot Stockholm. Jag sörjer med alla drabbade. Det ligger i bakhuvudet hela tiden och tankarna snurrar.

Jag har dock aldrig i en sådan tuff tid sett så mycket kärlek, eftersom jag inte befann mig i Stockholm såg jag allt online. Med hjälp av #Openstockholm öppnade folk upp sina hem och bjöd på kärlek och fika och jag tycker Stockholm aldrig känts så enat, det var så fint. Helt otroligt. Jag såg den man från Hemköp Allens som erbjöd sig fixa mat till barn som var ensamma hemma pga föräldrarna var fast i kaoset. Det var bara lite av all kärlek jag såg som spreds <3 Jag är också så imponerad över alla polisinsatser, läkarinsatser och hur Sverige hanterade den här terrorattacken.

Nu får vi inte glömma att vi är många fler än terroristerna och att kärlek övervinner hat! Hatet får inte ta över det är det dom vill. Dom vill att det ska bli VI mot DOM. Vi får ta vårt ansvar nu och inte sprida hat, det är alltid enklare att hata någon eller att kunna skylla allt på någon men vi får inte blanda ihop terrorister med annat folk, det är viktigt. Jag läste ett fint inlägg om det HÄR. Läs det du med!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • <3 <3

    Linnéa 2017-04-09 14:48:11
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!