SKIN CARE.

Senaste veckan har några av er undrat över min hy så jag tänkte dra igenom min story. 

Under flera års tid har jag haft problem med min hy, inga stora problem men så pass att jag inte velat gå osminkad utan sminkat över det ordentligt. För lite mer än ett år sedan började jag äta minipiller och min hy blev sämre. Jag mådde jättedåligt över det och lade ner flera tiotusentals kronor på både behandlingar, tabletter från hälsokostbutiker och ansiktsprodukter. Behandlingar hjälpte litegrann, för stunden men gick jag inte regelbundet var allt detsamma igen. Till slut insåg jag att det måste komma inifrån, att det inte skulle hjälpa att bara gå på behandlingar och använda massa starka produkter i ansiktet som torkar ut. Även fast jag som sagt inte hade jättestora problem så tyckte jag det var jättejobbigt, särskilt när jag skulle fota och att gå helt osminkad vägrade jag under en period. Jag tyckte även det var jobbigt att bli sminkad av make up artister i och med att jag behövde vara helt osminkad då.

Nu ett år senare har jag fått ordning på min hy och jag vill gärna dela med mig av vad jag gjort för att kan det hjälpa någon av er där ute så blir jag jätteglad, det är verkligen jobbigt att vara missnöjd med något och behöva lägga mycket energi på det oavsett om det inte är hela världen med lite prickar i ansiktet.

1. Jag bytte preventivmedel, jag åt minipiller som har massor med gestagen i sig, lika mycket som en p-stav och när jag kom till barnmorskan tyckte hon att det har helt sjukt att jag fått dom utskrivna i och med att jag nämnde att jag hade haft problem med huden av mina gamla p-piller. Jag har vänner dessa minipiller funkar toppen för så för alla är det olika, glöm inte det men för mig funkade det inte alls! Jag har varit hos läkaren med mina hudproblem men jag har aldrig misstänkt minipillrerna och inte heller dom jag gått till, konstigt nog för dom är tydligen rätt så kända för att kunna orsaka hudproblem. När jag kom till en barnmorska förra våren sa hon åt mig att det 100 % var mina minipiller och att jag skulle sluta med dom och bara ha tålamod, vilket jag haft och jag såg faktiskt skillnad redan efter några månader men nu,  ett år senare går jag osminkad ofta, min hy är helt annorlunda, jag har inga problem alls längre faktiskt. Det känns helt sjukt att skriva det!

2. Jag använder inga starka produkter som torkar ut längre som jag gjort tidigare, jag tror nämligen det måste komma inifrån och jag tror inte att det är bra att använda massa starka produkter i ansiktet. Jag använder endast Biotherms fuktgivande serie, en hudterapeut berättade för mig att det enda min hy och dom flesta ansikten behöver är enbart fukt, ingen fett och det är just vad Biotherms serie jag använder bidrar med. Jag använder rengöringen som heter Biosource som är som en mousse och så hudkrämen, Aqua source (gelén inte krämen) Det står gel på förpackningen om du vill köpa samma. Mina produkter är för normal/combination skin, det finns även för torr hy.

Utöver detta så rengör jag såklart ansiktet morgon och kväll, sover aldrig med smink, tänker på att byta örngott och handdukar oftare och är allmänt noga med att inte peta i ansiktet. 

Så det var min lilla historia, om det kan hjälpa någon av er så blir jag glad för jag vet hur jobbigt det kan vara att vara missnöjd med sin hy. Här nedan har jag jämfört två bilder, jag är sminkad på båda men man ser ändå lite skillnad. Det var såklart värre utan smink men jag hittade inga bra bilder tyvärr, fotade mig gärna inte osminkad då. Båda bilderna är HELT oretuscherade.

Jag för lite över ett år sedan på en plåtning för Feminint. 

Fauve2_5_f_1332

AfterEden_1f_1252_2

Jag på hotellet för ett par dagar sedan med mycket mindre smink som bas. Visst ser man ändå lite skillnad?

bild (30)

Om ni har några frågor är det bara ställa i kommentarsfältet.
LOVE, S

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Hejsan,
    Fråga på detta inlägg, ser att senaste frågan var 2013 september idagär det 2014 April hur har du det med huden? fortfarande P-ring? jag har kopparspiral sedan ett år tillbaka men funderar på att byta till något annat, för mycket koppar i blodet/kroppen är ej bra. Hade samma problem som du av mina Mini-piller -hemsk dålig hud.

    Vänligen Frida

    Frida 2014-04-01 12:07:43
    Svara
  • Hej!

    Jag har exakt samma problem, som du hade… Jag är dessutom 28 år, så man borde ju inte ha problem med finnar. Jag undrar vad du tyckte om hälsokosten? Läste att du tog några piller därifrån! Är det värt att testa, du får gärna skriva om du fick resultat av nattljusoljan och zinken? Gillar din blogg=)

    Kram Johanna

    Johanna 2013-09-23 15:39:25
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Nej jag förstår verkligen, jag kände lite så med att problemen borde kommit tidigare.. det var liksom värst för mig för ett år sedan och knappt ngt i tonåren. Känns sådär! Det hjälpte litegrann… nästan mer mot humöret =) Om du äter några p-piller skulle jag råda dig prova ngt annat, jasmine eller p-ring, många får ju dålig hy av just p-piller! kram

      Sanne Alexandra 2013-09-23 16:01:55 http://sannealexandra.com
      Svara
  • Åh, superbra inlägg! Jag har ungefär samma problem, så jag undrar vilka p-piller du använde förut och vilka du använder nu? Om det inte är alltför privat alltså. 🙂
    Kram!! 🙂

    Thilda 2013-09-23 14:56:37
    Svara
  • Vad härligt att d blivit bättre!
    Jag har ett tips som nu med dålig hy borde testa, egentligen borde alla testa för det är en väldigt hälsosamt te.
    Här är en länk http://www.cayote.nu/products/product/pau-darco-lapacho-125g_477 och tet heter pau darco och det är renande.
    Min vän hade dålig hy från 12-28 års ålder och testade verkligen alla behandlingar, krämer etc för hur mkt pengar som helst. Sen fick hon höra om tet och testade och hum blev bättre med en gång. Det låter osannolikt eller som att jag säljer det men det är samt och jag ska köpa d själv nu.
    Ett enkelt och relativt billigt sätt 🙂

    Ida 2013-09-23 10:23:02
    Svara
  • Undrar vad du hade för piller innan och vilka du fick bytt till? Äter också det också alltid haft bebishy som fått alla att reagera med WOW men nu är det skitkass och man blir ju så deppig då

    Gisela 2013-09-22 22:55:18
    Svara
  • Aquasource är super. Du borde testa nattcremen i samma serie, den är amazing. Fuktserumet också, super! Kom in på Kicks i stan nån dag så får du prov!:)

    Martina 2013-09-22 22:53:57
    Svara
  • Skönt att din hud blivit så fin! 🙂 Äter du några kosttillskott fortfarande? Vill bara rekommendera att äta nattljusolja om ni har hormonella besvär med huden och även att unvika mjölkprodukter. Det har hjälpt min hy otroligt mycket. Ha en härlig vecka allihopa! 🙂 // Tess

    Tess 2013-09-22 22:36:16
    Svara
  • Shit vilken skillnad! Men faktum är att jag aldrig ens tänkt på att din hud hade några problem 🙂 <3

    Linnéa 2013-09-22 22:29:30
    Svara
  • Så mycket bättre 🙂 sjukt verkligen för jag har haft samma problem, åt ppiller och gick dålig hy men när jag tog bort dom i våras försvann problemet. Dock äter jag inte just nu, funderar fortfarande på vad som kan funka på min hy. Undrar därför vad du gått över till istället även om jag förstår att det kanske är privat och du ej vill skriva ut det här. Du får gärna maila mig istället, skulle bli så glad då!

    S 2013-09-22 21:05:48
    Svara
  • Man ser stor skillnad faktiskt! Fantastiskt 🙂 får man fråga till vilket preventivmedel du bytade eller e de för privat? I å med att de funkade så mkt bättre!

    V 2013-09-22 20:52:33
    Svara
  • Hej Sanne! Modigt av dig att dela med dig av din historia. Jag har nästan exakt samma, bara det att jag fortfarande är mitt uppe i det och mår jätte dåligt över min hy! (fast det samtidigt känns löjligt att må så dåligt över några prickar) Jag förstår om du du tycker frågan är privat, men får jag fråga vad du bytte till för preventivmedel som funkade för dig?
    Är ju en ljungel och är så trött på att försöka hitta rätt :/
    Keep up the good work med bloggen!
    KRAM

    evelina 2013-09-22 20:50:30
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!